"Silver Bullet" (koktel). Zanimljivi recepti i metode kuhanja

Anonim

"Silver Bullet" - koktel koji je poznat mnogima. Međutim, sve je pripremljeno na različite načine, a teško je točno reći koji se recept treba smatrati ispravnim.

Nježno piće arome

Ne znaju svi da je “Silver Bullet” koktel s kojim je ponekad povezana prva polovica dvadesetog stoljeća. Tada je, negdje ranih tridesetih, bilo moderno pripremati mješovite alkoholne napitke na bazi džina. To im je dalo poseban, potpuno jedinstven okus. Kao što je poznato, engleska vodka se naziva džin, pripremljena ponovljenom destilacijom infuzije bobica kleke. Recept je uzet od nizozemskih redovnika, a zatim ga Britanci nakon masovnih dodavanja stavljaju u masovnu proizvodnju. "Silver Bullet" - koktel s vrlo jednostavnom kompozicijom i jednostavnom metodom kuhanja.

Sastoji se od samo tri komponente: svježe iscijeđenog limunovog soka, Kummel likera i džina u omjeru 1: 2: 4.

Priprema "Silver Bullet" (koktel) je pucketanje:

  1. Prvo morate uzeti šejker i sipati u njega malo zgnječenog leda.
  2. Zatim postupno ulijte sve tri pripremljene sastojke.
  3. Beat well.
  4. Ulijte u ohlađeno martini čašu.

Da bi piće izgledalo impresivnije, možete ga ukrasiti serpentinom od limunove kore ili narančaste boje.

Alternativna opcija

Kao što znate, svako popularno jelo ima mnogo različitih opcija. Dakle, uz piće. Neki barmeni drugačije pripremaju koktel "Silver Bullet". Recept još uvijek uključuje tri dijela: 25 mililitara likera od kave, 35 mililitara srebrne tekile i krišku limuna (15 grama).

U ovom slučaju, način kuhanja bit će nešto drugačiji:

  1. Za rad će zahtijevati uobičajeno staklo. Prvo morate u nju natočiti alkohol.
  2. Zatim uredno stavite komad limuna.
  3. Nakon toga sipajte svu tekilu na vrh.

Pijte bez miješanja. Sami dijelovi međusobno će dati svoje okuse.

Takav neobičan recept preuzet je iz filma snimljenog na skripti S. King. U priči je piće davalo stanovnicima malog američkog grada snage za borbu protiv zlih duhova. Već nakon pete čaše bili su spremni boriti se s vukodlacima koji su se pojavili nakon ponoći. Ako pripremite isti sastav, možete biti sigurni da je priča ispisana istinito.