Dimljena svinjska rebra: značajke kuhanja

Anonim

Pravilno kuhana dimljena svinjska rebra su nježna, sočna i mirisna. Naravno, za to je poželjno koristiti posebnu kućicu za pušenje, ali roštilj, pa čak i obična peć su sasvim prikladne. Međutim, to može uzrokovati neke neugodnosti.

Zašto je poželjno koristiti pušnicu?

Dimnjača ima peć koja je odvojena od zone za kuhanje. Postoje čak i uređaji s ložištem na strani i ventilacijom ili dimnjakom na suprotnom kraju. Druga inačica pušionice sadrži podijeljenu sekciju za požarne, tekuće i kuhinjske površine. Oba tipa uređaja omogućuju pristup vatri za nadopunu bez gubitka topline.

Zašto pećnica ne daje isti rezultat?

U slučaju uporabe pećnice, morat ćete je povremeno otvarati i ispuštati suvišnu toplinu, tako da možete dobiti tvrdo i suho meso. Osim toga, proces kuhanja dimljenih svinjskih rebara će trajati mnogo dulje. Meso se u pravilu zagrijava na visokoj temperaturi oko sat vremena, nakon čega nekoliko sati nastavi pušiti na niskoj temperaturi. U tom slučaju, možete ga pred-kuhati do polovice, a zatim brzo napraviti kuhana svinjska rebra. Međutim, miris dima u njima neće. Možete koristiti odgovarajući dodatak okusu, ali razlika u odnosu na ovaj proizvod bit će vidljiva u ovom slučaju.

Ako koristite roštilj na drveni ugljen

U najmanju ruku, roštilj na ugljen roštilj je prihvatljiva zamjena za pravi pušnica. Možete dobiti izvrsne rezultate, podkoptiv svinjetinu i običan električni roštilj. O uporabi ugljena je još uvijek poželjno, jer tako dimljena svinjska rebra postaju istinski mirisna. Vrijeme će također igrati ulogu kada se puši na roštilju. Vanjska temperatura i vlažnost su kritični čimbenici. Stoga će vam svi uvjeti biti savršeni u odabrani dan. Jedina varijabla koja se može promijeniti jest količina i vrsta ugljena. Istodobno možete koristiti brikete i klasični ugljen. Ariš proizvodi više temperature, ali gori manje, što ga čini idealnim za pečenje mesa do kraja vremena kuhanja. Briketi se duže spaljuju i idealni su za sporo kuhanje.

Kako pripremiti meso za pušenje?

Bilo koji recept za dimljena svinjska rebra preporučuje započinjanje postupka s pre-suhim mljevenjem mesa sa začinima. U ovom području možete sami eksperimentirati. Sve ovisi o tome što želite. Po želji možete dodati još paprike. Ako vam se sviđa miris češnjaka, korištenje praha češnjaka je idealno.

Sljedeći začini su klasični:

 • prah od češnjaka;
 • mljeveni čili;
 • prah luka;
 • suha senf;
 • đumbir u tlu;
 • suhi slomiti bosiljak;
 • paprika;
 • mljeveni korijander.

Osim toga, morate dodati prstohvat soli (pomaže u održavanju sočnosti mesa).

Kako početi?

Počnite polaganjem plastične folije na stol. Trebat će vam dva duga lista, postavljena okomito jedan na drugoga. Postavite rubove na vrh. Kad završite brušenje, meso morate čvrsto zamotati. Najbolje je posuti začine izravno na rebra u količini u kojoj želite. Druga mogućnost je koristiti zdjelu za miješanje različitih začina, a zatim lagano raširiti smjesu na mesu. Rebra moraju biti začinjena na obje strane.

Zatim ih čvrsto umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak. Preporučuje se da ih ostavite namakati oko 24 sata. Kao iu svim receptima za kuhanje mesa, trebali biste ga izvaditi iz hladnjaka oko pola sata prije pušenja.

Kako pripremiti žar?

Potopite drvo koje ćete koristiti. Važno je napomenuti da hrast i trešnja daju zanimljivu aromu. Koristite male komade drva, najbolje čips. Počnite ga namakati prije nego što zapalite vatru. Inače, drvo će izgorjeti i neće dati željeni dimljeni.

Upalite vatru u roštilju na drveni ugljen pomoću briketa. Provjerite jesu li rupe na dnu potpuno otvorene. Prolijte ugljeve kad postanu sivi i pepeljasti. Prije nego stavite roštilj, dodajte nešto ispod njega koji vam omogućuje da zadržite tekućinu (možete koristiti jednokratni oblik folije). Umjesto vode, možete koristiti bilo što, kao što je sok od jabuke. Nadopunit će miris drvenog dima.

Kako početi pušiti rebra?

Prvo morate obraditi svinjetinu na visokoj temperaturi. Na svakoj strani rebara treba obraditi oko 3 minute. Sada ste spremni za dodavanje drvne sječke. Stavite poklopac na roštilj, nakon čega će teški dim početi teći. Provjerite je li otvor na poklopcu izravno iznad mesa. Dakle, ne ispuštajte toplinu izravno iz roštilja i ne gubite temperaturu i dim koji želite poslati na rebra. Količina dima će se smanjiti kako se vlaga osuši od drvne sječke.

Povremeno provjeravajte temperaturu. U idealnom slučaju, trebalo bi biti malo ako ćete neko vrijeme držati meso na roštilju. Idealna vrijednost je 100-110 stupnjeva. Ta se oznaka može postići nepotpunim zatvaranjem stražnjih otvora, koji djelomično prekida pristup kisika, koji potiče vatru. Možete koristiti termometar sonde koji je ugrađen u gornji otvor. Ako temperatura padne prenisko, jednostavno otvorite otvore za ventilaciju. Kada ga stabilizirate, ostavite rebra spremna dva sata.

Kako odrediti spremnost?

Kao što se može vidjeti na fotografiji, vruća dimljena svinjska rebra trebala bi biti ružičasta na vanjskim rubovima. Također možete postići više dima dodavanjem više drva. Ali zapamtite da svaki put kad otvorite roštilj, ispuštate vrućinu. Stoga se preporuča jednostavno ostaviti rubove pušiti do samog početka.

Kako koristiti pušnicu?

Ako ste kupili posebnu opremu, kuhanje dimljenih svinjskih rebara bit će mnogo lakše. Možete ih prethodno prokuhati, ili početi kuhati sirovo - sve ovisi o vašim osobnim sklonostima. U prvom slučaju, proces pušenja bit će brži.

U svakom slučaju, dobit ćete mirisna i nježna svinjska rebra. Uz pravilnu pripremu, oni će biti tako dobri da nećete trebati umak za njih.

Kako kuhati rubove u dimnici?

Bez obzira želite li ispuniti recept od kuhanih dimljenih svinjskih rebara ili sirovog dimljenog, trebate sljedeće sastojke:

 • 1 žlica soli;
 • 1 žlica paprike;
 • 1 tbsp. l. prah od češnjaka;
 • 1 tbsp. l. prah luka;
 • 1 tbsp. l. prah čilija;
 • 1/2 tsp paprika;
 • 1/2 tsp crni papar;
 • 2, 5 kg svinjskih rebara.

Kako se to radi?

Izmiješati sve začine i dobro protrljati svinjska rebra sa svih strana. Ako ne želite dobiti dimljeni proizvod, pre-kuhati meso 40 minuta, bez rezanja i ne odvajanja kosti jedna od druge.

Zagrijte dimnjak na 110 stupnjeva. Upotrijebite šaku drvne sječke koja je natopljena vodom 30 minuta. Položite rebra na stalak 3 sata na gore navedenoj temperaturi.

Zatim ih uklonite iz dimnice i zamotajte u foliju, dodajte 1-2 čajne žličice jabučnog octa. Vratite peraje 2 sata na istu temperaturu. Zatim ih uklonite i odmotajte od folije. Stavi ih u pušionicu 1 sat. Budite oprezni kada pomičete rubove u ovom trenutku, jer će biti vrlo mekani.

Za pušnicu je najbolje koristiti trešnjino drvo. Proizvodi meki dim i daje slatki miris mesu. Sadržaj kalorija u dimljenim svinjskim rebrima pripremljen prema ovom receptu iznosi 438 kalorija na sto grama proizvoda. Također je vrijedno napomenuti da ovo jelo sadrži mnogo masnoće.

Mogu li kuhati dimljena rebra?

Prema gore navedenim receptima, nudi se vrlo duga prerada mesa. Takav proizvod je potpuno spreman za uporabu, čak i ako su rebra bila sirova. Dakle, ako želite kuhati juhu s dimljenim mesom, ne morate ih kuhati - samo ih dodajte ostatku pripremljenih sastojaka. Inače će meso samo pasti sa sjemena.

Međutim, dimljena rebra, spremna za jelo, koja su tvrđa i otpornija, mogu se naći na tržištu. To je proizvod hladnog pušenja i može se dodatno pripremiti. Kako kuhati dimljena svinjska rebra ovog tipa? Dovoljno je samo nekoliko minuta - za to vrijeme ostale komponente jela su zasićene svojom aromom (npr. Juha ili pečenje).