Liker crne ribizle Creme de Cassis

Anonim

Lijek Creme de Cassis uživat će elitni ljubitelji alkohola i slatkog ljubitelja. Francuskog je podrijetla, tvrđava je oko 20%. Proizvodimo ga u bocama vina kapaciteta 0, 7 litara. Proizvodimo liker na bazi bobica crne ribizle. Piće ima bogatu i nevjerojatno ugodnu aromu bobice i opojni okus. Obično se preporučuje posluživanje s desertima ili samo čistim s ledom ili limunom, ali možete poslužiti, poput slatkog stolnog vina, razna jela za romantičnu večeru.

Ovo se piće često spominje u romanima Agatha Christie. Liker je jako volio Hercule Poirot - lik njezinog detektiva, najpoznatijeg detektiva na svijetu. Ime likera dolazi od ružičastih višegodišnjih cvjetova sljeza, "Crème de Cassis"

Karakteristike degustacije i gastronomske kombinacije

Atraktivna i bogata ljubičasto-tamnocrvena boja pića nadahnjuje i stvara posebno šarmantno-romantično raspoloženje. U svojim gustim mirisnim notama zrelih i sočnih plodova ribizla osjećaju se. U okusu dominiraju bogate nijanse bobičastog voća s dugim mekim i ne ljupko slatkim retrookusom nota prirodnog crnog ribiza i pravog meda.

Ovo alkoholno piće se obično poslužuje u čistom obliku ili dodaje raznim koktelima.

proizvodnja

Pri pripremi likera Creme de Cassis koriste se talijanski crni ribiz. U kombinaciji s razrijeđenim alkoholom, čuva se, zatim filtrira i ostavlja da stoji u velikim bačvama za doziranje tekućine.

Kokteli s Creme de Cassis

Koktel koktel Red Rock. Za ovaj koktel potrebni su sljedeći sastojci:

 • ohlađen do + 4-5 ºS narančasti liker "Cointreau" u volumenu od 7 ml;
 • Creme de Cassis liker u istoj količini;
 • rakija od breskve - 7-8 ml;
 • 45 ml votke;
 • 10-15 kapljica Campari gorkog likera na bazi aromatičnog bilja i voća;
 • Maraschino koktel trešnja - 1-2 kom.
 • jedan dio naranče.

Svi sastojci osim narančastog likera miješaju se u posudi sa ledom i temeljito miješaju. Zatim filtrira u visoku čašu, dodajući led. Campari se izlije na vrh i ukrašava voćem.

"Jolly Roger" - originalni koktel s neobičnim okusom. Sastojci za njegovu pripremu su jednostavni i dostupni:

 • 1 žličica "Creme de Cassis";
 • toliko likera od breskve ili naranče;
 • pjenušac;
 • krug limuna kao ukras.

U čašu šampanjca ulijevaju se dvije vrste likera, a na njegovom se rubu nanosi krug limuna.

"Royal Cyrus". Priprema ovog koktela: u čašu za vino ulijte 10 ml likera crne ribizle "Creme de Cassis", a zatim nadopunite sa 100 ml šampanjca (po mogućnosti suho).

"Crveni grijeh." Za pripremu takvog koktela s primamljivim imenom trebat će vam:

 • 35 ml crnog ribiza Creme de Cassis likera;
 • sok od naranče u volumenu od 15 ml;
 • bilo koji šampanjac (često se koristi suho ili crveno).

Način pripreme ovog koktela je nevjerojatno jednostavan. Sve što trebate je miješati alkohol i sok s kockama leda. I nakon toga, ulijte u čašu šampanjca. Za ukras na rubu stakla, možete objesiti četkom bobica neke ribizle (bijela, crna, crvena) ili krug naranče.

Liker "Jarola Creme de Cassis"

Ta vrsta likera od crnog ribiza prodaje se u spremniku od 0, 7 litara i ima snagu od 17%. Proizvodi se u Nizozemskoj na bazi prirodnog soka od crne ribizle. Ovaj liker ima slatkasti okus, a nijanse bobica daju mu posebno bogatstvo. Liker "Jarola Creme de Cassis" može se smatrati izvrsnim sastojkom za razne koktele, a može se koristiti iu čistom obliku. Jedan od najpopularnijih koktela u kojem je ovaj liker u kombinaciji sa šampanjcem je Kim Royal.

Liker ima gustu crvenu boju, očaravajuću aromu bobica crne ribizle i slatki koncentrirani okus. Služi se na temperaturi od +19 ° C.

Domaći liker

Ovaj se liker može pripremiti kod kuće. Za dobivanje dva litra alkoholnog pića trebat će:

 • jedan i pol kilograma crne ribizle;
 • jedan i pol litara votke ili 50% alkohola;
 • ne više od kilograma šećera.

Način pripreme:

 1. Bobice su temeljito oprane, sortirane, uklonjene iz stabljika. Dijelovi ih se usitnjavaju miješalicom ili koriste procesor hrane na maloj brzini. Ossicle nakon ovog postupka treba ostati netaknut. Zgnječene bobice uliju se u veliku posudu i preliju s votkom. Insistirajte najmanje mjesec dana na hladnom i tamnom mjestu.
 2. Mjesec dana kasnije, bobice se stisnu gazom. Sav alkoholizirani sok je potpuno filtriran i propušten kroz pamučni filter. Ovisno o količini dobivene tekućine, dodajte šećer. Obično je potrebno oko 200 grama šećera po litri alkoholnog soka. "Creme de Cassis" varijanta za koktele dobiva se dodavanjem 45% šećera ukupnom volumenu pića.

Kada se doda šećer, sok se miješa u miješalici pri maloj brzini oko 5 minuta. Nakon otapanja, napitak se ulije u boce i zapuši. Boce moraju biti dobro zatvorene. Mora se imati na umu da prirodni likeri imaju tendenciju vrlo brzo oksidirati (za oko 2 mjeseca) i od toga gube najbolje kvalitete.