"Narine" (kvasac): upute za uporabu bakterija mliječne kiseline kod kuće

Anonim

"Narine" - starter (upute za uporabu proizvoda bit će prikazane u nastavku) temeljene na laktobacilima, pomoću kojih možete napraviti domaći jogurt, jogurt i druge fermentirane mliječne napitke.

Svojstva sastojka i njegov učinak

Priprema "Narine" kvasca traje previše slobodnog vremena. Unatoč tome, mnoge domaćice često koriste ovaj proizvod za stvaranje ukusnih, i što je najvažnije, zdravih mliječnih napitaka. Uostalom, kefir napravio na temelju običnih mlijeka uz korištenje laktobacila povećava aktivnost E. coli (normalno), potiskuje gnojnih mikroprocesa i uvjetno patogene flore u crijevima, neutralizira toksine i nuspojave raznih lijekova, te također potiče motilitet probavnih organa i povećava razinu krvi \ t hemoglobina, čime se povećava imunitet tijela.

"Narine" (kvasac): upute za uporabu živih laktobacila

Kao što je već spomenuto, prikazani kvasac aktivno se koristi za izradu domaćih kefira i drugih fermentiranih mliječnih napitaka. Međutim, treba napomenuti da da bi takav proizvod u najkraćem mogućem roku neće raditi. Uostalom, da bi se korisne bakterije aktivno razmnožavale, treba im osigurati sve povoljne uvjete. Zato se kefir proizvodi u dvije faze.

Faza broj 1. Postupak pripreme radnog kvasca

Da biste stvorili zdravo kiselo mlijeko, najprije trebate kupiti bocu „Narine“. Kiselo tijesto u zemljanom loncu je učinjeno mnogo brže, pa ćemo za pripremu kefira upotrijebiti ovaj poseban kuhinjski uređaj. Njegova zdjela, kao i svi drugi uređaji koji se koriste moraju biti sterilizirani. Potrebno je ulijte pola litre nemasnog mlijeka u posudu i zagrijati je na temperaturu od 43-45 stupnjeva. Zatim, topli napitak u količini od jedne žlice mora biti izliven u bocu s laktobacilima, dobro protresite i stavite natrag u lagani štednjak s preostalim mlijekom. Dobro promiješajte proizvode, oni moraju biti zatvoreni i ostavljeni na 12 sati. Dalje, morate postaviti radnu kulturu startera u staklenoj posudi, staviti u hladnjak i držati 120 minuta. Nakon tog vremena, viskozni proizvod može se sigurno koristiti za stvaranje domaćeg kefira.

Faza broj 2. Postupak pripreme fermentiranog mliječnog proizvoda

Ako slijedite sva gore navedena pravila, trebate imati radni kolač "Narine". Upute za uporabu takvih sirovina vrlo su jednostavne. Za kuhanje kefira, ulijte litru nemasnog mlijeka u lagani štednjak, zagrijte ga na 43-45 stupnjeva, a zatim položite 1-3 žlice prethodno kuhanog kvasca, sve dobro promiješajte i držite ispod zatvorenog poklopca 6-8 sati. Dalje, piće se mora izliti u staklenu posudu i ostaviti u hladnjaku 3 sata. Nakon tog vremena kefir će biti potpuno spreman za uporabu.

Posebno treba napomenuti da se "Narine" (starter kultura), čije su upute za uporabu opisane gore, čuvaju u hladnjaku ne duže od 10 dana, dok se kefir iz njega ne može skladištiti dulje od dva dana.