Trava šaran: kako kuhati najukusnije ribe?

Anonim

Amur se ne nalazi u svim rijekama, ali ga možete kupiti u gotovo svakom supermarketu. Za razliku od ostalih riječnih riba, ima manje kostiju i uopće ne smrdi na blato. Lagana sočna pulpa prosječnog sadržaja masti je bijeli amur. Kako ga kuhati, zna svaku domaćicu koja poštuje sebe. U ovom članku pročitat ćete najjednostavnije i najlakše pripremljene recepte, ali općenito mnogo. Arap, kao i svaka druga riba vrijednog okusa, daje kuharima veliko polje za kreativnost.

Izgleda vrlo lijepo i, naravno, ova riba punjena gljivama i rižom odlikuje se nježnim okusom. Kako kuhati bijeli kupid s takvim prilogom? Vrlo brzo i lako. Za 1 kg amura morate uzeti 50 grama žitarica i dvaput više od borovičkova ili ulja. Gljive, u načelu, mogu biti bilo koje, ali to su najbolje za "zvuk". Osim toga, trebat će vam luk, limun, majoneza i začini. Ribu trljajte, temeljito isperite tekućom vodom, utrljajte solju i začinima, pospite limunovim sokom i ostavite po strani u satu. Dok bijeli šarani vrebaju u ovoj marinadi, kako kuhati punjenje? Vrlo jednostavno. Odvojeno, kuhati rižu, te u tavi pržiti sitno sjeckani gljive s lukom. Kada se sve ohladi, napunite ga majonezom i pošaljite ribu u trbuh. Šivanje je opcionalno, možete jednostavno pričvrstiti šav s čačkalicama i poslati posudu u pećnicu oko četrdeset minuta. Kada je riba pokrivena ukusnom koricom, jelo se može izvaditi i poslužiti na stolu.

Povrće je najpogodnije za sva riblja jela. Bez izuzetka i bijeli amur. Kako ga kuhati s povrćem? Jednostavno! Osim ribe, potrebni su vam i krumpir, rajčica, luk, začinsko bilje, limun, majoneza, svako biljno ulje i sezam. Očistite očišćeni i isjeckani trup s soli, začinima, uljem, pospite limunovim sokom i ostavite da se namakne u ovoj marinadi jedan sat. U ovom trenutku, moje, čiste i izrezati slamke ili kriške (kao netko poput) povrća. Pečenu masu namažemo uljem, stavimo u ribu zelje i stavimo krumpir i rajčicu u blizini. Pospite svu ljepotu sjemenkama sezama i lagano ulijte majonezom. Poslano u pećnicu. Nakon 30-40 minuta imat ćemo nevjerojatno ukusan bijeli kupid spreman za uporabu.

Kako kuhati meso kebaba gotovo da nije tajna nikome. Ali isto jelo može biti od ribe. Za okus i prehrambene kvalitete, ni na koji način nije lošiji od svinjetine ili janjetine. Bijeli kupid šašlik možete kuhati na vatri ili kod kuće u pećnici. Trebat će vam riba, rajčica, kiselo vrhnje i začini. Kupida treba oprati, isprati i izrezati na uredne komade. Kuhajte marinade, miješajte s umakom od rajčice s kiselim vrhnjem, dodajte začine i sol i sve pomiješajte s ribom. Pustimo kebab na nekoliko sati na toplom mjestu, a zatim pržimo ili na ugljenu ili u pećnici u načinu “Grill” na temperaturi koja ne prelazi 150 stupnjeva.

Sada, kada čitatelj zna kuhati bijele šarane, ukusne i brze, vrijedi spomenuti da je u novije vrijeme sve više moguće čuti uvjeravanja liječnika o prednostima ovog proizvoda i šteti mesa ljudskom tijelu. Svatko od nas sam odlučuje hoće li slušati to mišljenje ili ne, ali činjenica da riblja jela nisu ništa manje ukusna od jela od mesa već nije potrebna nikome da to dokaže.