Balik pileći file. Metode kuhanja

Anonim

Cijene mesa u trgovinama sve su depresivnije. I željeni proizvod, kupljen suprotno od "žabe", često je uglavnom uznemirujući. Dakle, odlučujući gurmani moraju osvojiti svoju lijenost i kuhati balik od piletine za sebe, za svoje najmilije. Recept, na sreću, jednostavan je za implementaciju, iako je potrebno vrijeme.

Mjere opreza

Skrećemo pozornost gastronomskih entuzijasta da meso nije pogodno za bilo kakvu toplinsku obradu. Prema tome, ne postoji jamstvo da se s njim svaki vanjski parazit neće ušuljati u vaše tijelo kada se koristi. Stoga se vaš balyk pileći file priprema samo od visokokvalitetnog mesa. Čak i ako ste prilično sigurni u "ujak Vasya" s obližnje kolektivne farme, ne biste trebali biti u iskušenju njegove domaće piletine. Neka farma pilića ima manju reputaciju u vašim očima, ali državni nadzor ne spava preko toga, a svaka ptica je provjerena od strane budne sanstantije.

O sastojcima

  • Prije svega - o mesu. Grudi ili fileti moraju biti svježi ili rashlađeni. O zamrzavanju to čak ne raste. Na kraju, ne u sovjetskim vremenima, živimo, možete kupiti pticu bez leda u mesu. Razmislite, ako i dalje pokušavate napraviti balyk od pilećeg filea koji je bio u zamrzivaču, dobit ćete bijednu sličnost željenog - tromu, sumnjivu boju i tupog mirisa.

  • Sada o alkoholu. U svakom slučaju, potrebno je - bez njega, vaša piletina se ne čuva u hladnjaku. Međutim, nije potrebno uzeti skupu rakiju ili viski (iako mnogi kuhari misle da je to potrebno). Možete zaliti određenu količinu votke, a za okus dodati domaće piće ili tinkturu. Baliku možete napraviti od pilećeg filea s lučkim vinom - samo ga morate uzeti tri puta više. Da, a kad se rakija često dodaje, daje lijepu ružičastu piletinu.
  • I posljednje - začini. U ovom trenutku vas nitko ne ograničava u odabiru. Uobičajena je standardna Provencal ili talijansko bilje. Ali ako znate najbolji set i imate odgovarajuće komponente, slobodno ih koristite.

Božanski balik

Ovaj recept se smatra najlakšim. Par velikih punila, opran i osušen, izrezati na 2-3 duge kriške. Pola čaše grube morske soli pomiješa se s odabranim biljem, paprom (ili bolje, sa njihovom smjesom) i pola hrpe rakije. Cijela marinada dobro se miješa; svaki komad je pažljivo premazan sa svih strana. Zatim su kriške presavijene u posudu, čvrsto zatvorene i skrivene u hladnjaku. Balik iz pilećih prsa u ovoj fazi treba tu stajati oko dva dana (ne manje od jedne tako točno). Tada se meso ispravno pere, suši, umata u tkaninu - gaza, lan, komad starih listova - i vraća se za još jedan dan. Kada se mokri "omot" treba mijenjati. Dovoljno strpljenja - možete pričekati malo duže, nećete boljeti.

Balyk "Delicious"

U "marinadi" razlike nisu grandiozne, ali čine meso mekšim, mirisnijim i pikantnijim. Sto grama grube soli (prednost se opet daje moru) treba pomiješati s hrpom rakije, ružičastim i crnim paprom, paprikom (po mogućnosti dimljenom), kockom (ako postoji) i parom žlice laganog, ne zgusnutog meda. Sastav se protrlja na pola kilograma filea, stavi u posudu i ukloni na hladno na dan. Nakon pola vremena, ptica mora biti okrenuta. Potom se balik ukloni iz pilećeg filea iz marinade, ispere nekoliko puta, umota u platno i stavi na šest sati. Sljedeći korak je trljanje s paprikom, zamjena omota i vješanje na hladnom suhom mjestu dva dana. U nedostatku toga, hladnjak se također spušta.