Što se može kuhati kompot od džema?

Anonim

Zašto kuhati kompot od džema? Prvo, nakon kuhanja neka jela, kao što su slatki kolači, viškovi kuhanog voća i bobičastog voća, očuvana za zimu, mogu ostati, a drugo, pekmez može biti samo prošlogodišnji, i treba ga nekako koristiti. Još uvijek ima smisla napraviti takav kompot kada se gosti iznenada neočekivano spuste i nemaju što popiti, jer u kući nije bilo plodova niti kompota.

Najbrži kompot

Kompot od džema može se pripremiti bez kuhanja. Da biste to učinili, malo džema potrebno promiješati u prokuhanu vodu. Tekućina mora biti isušena kako bi se postigla veća prozirnost pića. Za takve kompote je bolje koristiti džem, u kojem je minimalna količina malih dijelova voća i bobica. Primjerice, pekmez od jabuka, dunja ili džem od višnje. No, marelica, malina ili šljiva morat će se naprezati nekoliko puta kako bi se riješili velike količine taloga u piću.

Na površini ovog kompota može nastati bijela pjena. Ako to nikome ne smeta, onda ga popijte tako. Ne uzrokuje štetu. Pa, ako ga se želite riješiti, možete samo dovesti tekućinu na čir, isključiti je i ohladiti. Ovdje je najlakši od svih kompota od džema.

Kompot s limunskom kiselinom

Jam - ova poslastica je vrlo slatka, jer je polovica sadržaja čisti šećer. U kompotu možete se riješiti ovog cloying dodavanjem limunske kiseline tijekom kuhanja.

Proces kuhanja takvog kompota počinje s činjenicom da se voda ulijeva u posudu i dodaje se džem. Oko 75 g džemova po litri vode. Sve se kuha oko 5 minuta, a zatim filtrira. Ako, na primjer, kompot od trešnje džem, onda filtriranje je opcionalno.

Citronska kiselina ovdje treba staviti malo. Na primjer, ako imamo 3 litre tekućine, onda je potrebno samo pola čajne žličice kiseline. Iako, naravno, morate dodati na okus. Nemojte se obeshrabriti ako ste pretjerani, jer ovdje imamo kreativni proces. Situacija se uvijek može ispraviti žlicom ili dva šećera. Nakon dodavanja limunske kiseline, piće treba prokuhavati otprilike jednu minutu, kako bi se sve otopilo i nepovratno pomiješalo.

U kompotu od džema, usput, možete dodati kocku leda, i možete je popiti vruće kao kuhano vino.

Jam i brusnice

Brusnice - bobice su vrlo kisele, a ako su prisutne, možete ih koristiti umjesto sintetske limunske kiseline. Inače, brusnica daje svoj okus i miris, što je prednost u odnosu na limunsku kiselinu. Općenito, savršena kombinacija može se smatrati džemom od irgi i brusnica, ali to uopće nije potrebno. Eksperimenti u kuhinji su uvijek dobrodošli.

U našem slučaju, šačica brusnica, oko trećine čaše šećera i otprilike toliko marmelade stavljaju se na 1 litru vode. Broj proizvoda može se mijenjati, tako da su točni izračuni beskorisni.

Sve to zajedno morate prokuhati i prokuhati oko deset minuta. Dalje kroz sito ili gaza kompot mora biti filtriran. Debeo, koji je ostao, treba istisnuti, tako da je preostala tekućina pala u kompot. Kako bi proizvod bio transparentniji, preporučljivo je ponovno ga naprezati.

Ohladite piće i popijte ga. Moguće je s ledom, ako je iznenada vruće ljeto vani.

Kompot iz džema za zimu

Da bi se piće zatvorilo za zimu, ako ima smisla, proporcije u procesu kuhanja najbolje se vide kao što je zapisano u receptu. Za 1 litru vode potrebno je uzeti pola čaše marmelade, kao i limunovu koricu u iznosu od 1/3 cjeline. Svi sastojci se stavljaju u jednu posudu i stavljaju na vatru. Takav kompot treba kuhati 10 minuta. Također, mora se filtrirati kroz čistu gazu, dok je još uvijek jako vruće.

Sada stavljamo kompot na plin bez bobica i polet i kuhamo. Ovaj proces traje još 5 minuta. Ako iznenada na površini ima pjene, bolje je ukloniti.

Sada se kompot može sipati u sterilne staklenke i umotati u sterilne poklopce. Banke bi trebale stajati ispod pokrivača ili nešto slično tom danu. Zatim se mogu staviti u ostavu ili staviti u ormar.

Osim toga, možete dodati sve vrste komponenata kao što su đumbir, limun, paprena metvica, itd. Bilo kojem od ovih kompota za marmeladu, gdje možete eksperimentirati s okusom, mirisom i čak temperaturom pića do slave.