Kako skuhati ušne riječne ribe - male i velike

Anonim

Ukha je ukusno jelo specifične, ali ugodne arome. Budući da je u biti riblja juha, mora se pripremati samo od svježe ulovljene hrane. Inače, jelo više neće biti prava riblja juha. Posebno nije dopušteno koristiti zamrznute sastojke. Ovaj članak opisuje kako se priprema uho riječne ribe. Dobivanje ovog jela za planinarenje je prilično jednostavno.

Važni savjeti i trikovi

Najbolja i ukusna riblja juha iz rijeke dobiva se korištenjem nekoliko vrsta. U pripremi ovog istinski pomorskog jela neposredno nakon ulova na otvorenoj vatri, moraju se koristiti sve “sitnice” ulovljene u ribolovu. Natočila je u lonac, dok se rufovi i smuđ uopće ne mogu očistiti od vaga. Ali trbuh svaka riba, čak i mala, još uvijek mora. Što se više vrsta koristi, to postaje šire i ukusnije.

Dok kuhate juhu od ribe, pripremite preostale sastojke. Veći pojedinci pažljivo se i pažljivo oslobađaju iz crijeva, jer se žučna kesica može slučajno zgaziti. Takva "neispravna" riba, isjeckana "na brzinu", može uništiti cijelo jelo s gorkim okusom. Stoga, ako žuči dođu na meso, odrežite ga, ne štedeći ga, lagano uhvatite površinu oko nje, a zatim je temeljito isperite tekućom vodom. Podijeljeni na identične dijelove, srednji i veliki trupovi stavljaju se u bujon nakon filtriranja. Također, riblja juha iz rijeke obično se oblači povrćem kao što je luk, svježa mrkva, krumpir. U procesu kuhanja pazite da ne probavite komponente. Nakon ronjenja mase u ušima, dovoljno je 10-20 min. Budite sigurni da koristite veliki broj različitih začina i bilja. Poslužite vruće, "zadimljene", stavljajući nekoliko komada ribe na svaki tanjur.

Kako kuhati uho riječne ribe "Ordinary"

sastojci:

- 2, 5-3 kg svježe ulovljene (bilo koje) ribe;

- 3, 5 litara sirove obične vode;

- 2 luka glavice;

- 1 mrkvu;

- 1 mali korjen peršina;

- 4 sjeckana krumpira;

- 3 lovora;

- 1 velika hrpa svježeg kopra;

- 7-8 cjelovitih crnih papra;

- 1 žličica. suhi prah od estragona;

- 1 nepotpuna čl. l. obična sol.

priprema

  1. U vrućoj, lagano slanoj vodi stavite krumpir, nasjeckanu slamu. Možete odmah spustiti glave ribe (bez škrga) i repa.
  2. Nakon kuhanja uklonite nastalu pjenu. Luk sitno nasjeckajte i pastrnjak i nasjecite mrkvom s velikim riberom. Masu povrća stavite u posudu i pirjajte oko 20 minuta.
  3. Ušci riječnih riba nužno se sastoje od velikih komada, štoviše, ne previše kuhanih. Podijelite najosnovniji sastojak u jednakim dijelovima (širok 5-6 cm) i umočite u gotov bujon s povrćem.
  4. Nakon 15 minuta sporo kuhanje ribe dolazi do spremnosti. Posolite po okusu i prelijte sve začine. Sjeckane zelje bacaju se u uho nakon gašenja požara. Neka posuda stoji oko 10 minuta. Neopisiv miris, zar ne?