"Novi svijet" - gurmanski šampanjac

Anonim

Šampanjac je danas nezamjenjiv atribut gotovo svake romantične večeri. Prema pravilima bontona, poslužuje se ohlađeno u visokom, uskom staklu, ispunjavajući ga za dvije trećine. Nije teško razlikovati kvalitetno piće, to će imati mjehuriće na zidovima stakla koji ne nestaju dugo vremena.

Dakle, bocu s alkoholom treba polako otvarati, a istovremeno se čuti pamuk kad se zrak oslobodi. Danas ćemo govoriti o jednom od visokokvalitetnih alkoholnih pića, koji proizvodi "Novi svijet". Šampanjac, podrijetlom iz tih zemalja, dobio je najviše nagrade i zlatne medalje na raznim izložbama i degustacijama.

Kuća pjenušavih vina "Novi svijet"

Osnivač "Novog svijeta" se smatra kneza Golitsyna. Champagne se ovdje stvara od 1878. prema klasičnoj tehnologiji razvijenoj u Francuskoj. Godine 1900. u Parizu je na izložbi Grand Prix osvojio šampanjac Novy Svet. U to vrijeme kraljevska obitelj ga je jako voljela, pa je služila na dvoru u čast krunidbe Nikole II. Zatim je, kao i sada, svaka boca stavljana u podrume za ručno zrenje, gdje se čuvala najmanje tri godine. Danas svatko može priuštiti takav šampanjac.

Proizvodnja šampanjca

"Novi svijet" - šampanjac, koji se priprema prema francuskoj klasičnoj tehnologiji, osiguravajući starenje pića u boci najmanje tri godine. Kuća pjenušava vina koristi za svoju pripremu najbolje materijale koji su u Krim. Oni se podvrgavaju filtraciji, miješanju, nakon čega nastaje cirkulacijska mješavina, koja se flašira i zatvara. Boce se stavljaju u podrum, postavljajući ih vodoravno. Ovdje stoje na temperaturi od dvanaest stupnjeva Celzija najmanje tri godine. Tijekom tog vremenskog razdoblja ručno se izrađuju četiri ručke kako se sediment ne lijepi za zidove spremnika.

Tijekom vremena, spremnik se šalje na remont za hrastove sastojine, gdje se ručno daje bilo koji kut. Tamo krimski šampanjac "Novi svijet" troši tri mjeseca. Tijekom tog vremena, boce se stavljaju u stalke i lijevo dok se talog ne smiri na njihovim zidovima. Tada se rubovi glazbenog stalka mogu lako pogoditi i okrenuti tako da se sediment taloži na unutarnjoj površini spremnika. Nakon potpunog miješanja sedimenta u čep, šampanjac se šalje na izmet, gdje se sediment potpuno uklanja zajedno s plutom. Sve se to radi i ručno. Učitelj brzo otvara šampanjac, dok se sediment zajedno s plutom izbacuje pod pritiskom ugljičnog dioksida. Sve se to događa nekoliko sekundi. Nakon toga se u svaku bocu sipa piće, zahvaljujući kojem krimski šampanjac dobiva slatkoću i buket aroma. Zatim su boce zapečaćene čepom, koji je fiksiran žičanom uzde. Gotov šampanjac čuva se još deset dana, a onda se na njemu zalijepe naljepnice.

Vinogradi u proizvodnji šampanjca

Da bi šampanjac "Novi svijet", koristiti grožđe iz Krim, jer je vrlo sličan Champagne na mnogo načina. Ovdje uzgajaju najbolje grožđe za pripremu pjenušavih vina iz chardonnaya, pinot grupa i tako dalje. Ovdje se strogo poštuje tehnologija proizvodnje vina, pa je konačni proizvod visoke kvalitete. Zanimljivo je da se čak i grožđe bere ručno, bere se u suhom vremenu, odvojeno izdvajaju svaku sortu, odbacujući grozdove i uz manje štete. Nakon četiri sata grožđe se prerađuje u roku od četiri sata, a bobičasto voće se vrlo brzo preša kako bi se smanjio kontakt sladovine s kisikom, tako da se očuvaju boja, miris i okus.

"Novi svijet" - šampanjac od soka prvog okreta. Kvalitetan sok brani i šalje na fermentaciju. Gotovi materijal za proizvodnju šampanjca šalje se u tvornicu "Novi svijet".

Konačno ...

Novi svijet (šampanjac) čini vrlo dug put kako bi se dobilo pravo da se nazove visokokvalitetnim alkoholnim pićem. Danas postoji nekoliko poduzeća koja poštuju tradiciju i proizvode šampanjac prema klasičnoj tehnologiji. "Novi svijet" je jedan od njih, omogućava potrošaču da koristi istinski ukusno piće, koje karakterizira visoka kvaliteta. Svatko tko je pokušao barem jednom, zauvijek će pamtiti svoj jedinstveni okus i miris.