Kako kuhati tune

Anonim

Takva riba kao tuna koristi se u velikom broju jela i može se kuhati na sasvim različite načine, naime peći, guliti, pržiti, pa čak i kuhati. Međutim, za mnoge ostaje pitanje kako kuhati tune. Sada ćemo razmotriti nekoliko opcija jela s ovom ribom. I prvo, razgovarajmo o tome kako kuhati tune u pećnici.

Da biste to učinili, trebat će vam maslac za podmazivanje oblika, sto sedamdeset pet grama tanjura gotovog lisnatog tijesta, šest rajčica, koje su prethodno izrezane na male komadiće i pedeset grama naribanog sira od cheddara.

Za pripremu ovog jela potrebno je umak, za koji kao sastojci uzmite pedeset grama maslaca, jedan luk, pažljivo izrežite, pedeset grama brašna, šest stotina mililitara mlijeka, pola žličice senfa, sol i mljeveni papar po želji, kao i sto sedamdeset pet grama sira od cheddara, prethodno ribane, i četiri stotine grama konzervirane tune, koje treba razbiti na male komadiće.

Sada izravno o tome kako kuhati tune. Prva stvar koju treba učiniti je umak. Ali prije toga ne zaboravite uključiti pećnicu tako da se zagrije do najmanje osamdeset stupnjeva.

Zatim otopite maslac u velikoj tavi za pirjanje. U njega stavite narezani luk i nastavite prolaziti četiri do šest minuta. Luk bi trebao dobiti zlatnu nijansu. Sada je vrijeme brašna. Treba ga dodati dvije minute prije nego što se posuda za kuhanje skine.

Nakon toga dodajte sol i papar na nastalu masu i tamo ulijte mlijeko. Kuhajte umak dok ne dobije gustu konzistenciju, i kao rezultat toga ostat će na žlici. Čim se to dogodi, dodajte tunjevinu, sir i senf, a cijelu masu ugasite još dvije minute.

U tom trenutku uzmite oblik srednje otpornog topline i podmažite ga uljem. Na dnu ovog obrasca, stavite umak s tunom, a na vrhu stavite tanjur od lisnatog tijesta. Napravite sljedeći sloj na isti način. No, dodajte još rajčica. To je u ovom nizu nastaviti položiti tune. Pospite preostale rajčice i naribani sir. Nakon toga pokrijte posudu folijom i stavite pečenu u pećnicu petnaest do dvadeset minuta.

Nakon tog vremena uklonite foliju i ostavite tunjevinu u pećnici otvorenu još petnaest minuta, tj. Dok se ne pojavi zlatno smeđa kora.

Upravo smo pogledali jedan od načina kuhanja tune. Kako se to inače može učiniti? Kao opciju nudimo vam salatu od ove ribe. Postoji veliki broj takvih recepata. Ali svi oni imaju zajednička načela. Dakle, za salatu se uzima da meso tune, koje se kuha, u pravilu, kuha na pari. Možete koristiti kuhanu ili konzerviranu tunu. U potonjem slučaju vrlo je važno da riba bude u vlastitom soku.

Kako kuhati tune u takvim slučajevima, možda, oni znaju, ako ne svi, onda vrlo mnogo. Ono što je zanimljivo je da možete uzeti gotovo svako povrće, kuhanu rižu i, naravno, začine kao dodatne sastojke.

Odabrani proizvodi se sitno sjeckani, ako je potrebno, dobivenu masu treba usoliti. Sve je to ispunjeno maslinovim uljem i limunovim sokom. Neki koriste majonezu kao umak za preljev, što se ne preporučuje. Međutim, jaja u salati s tunom također su potpuno beskorisna. Ova dva sastojka mogu ublažiti okus ove ribe. Da, i sama salata će biti mnogo kalorija.

Nadamo se da ćemo barem u maloj mjeri zadovoljiti vašu znatiželju o tome kako kuhati tune. Zapravo, nema ništa komplicirano. Tuna je riba koju je gotovo nemoguće pokvariti. Pokušajte, eksperimentirajte, izmislite i uspjet ćete! Uživajte u jelu!