Torta od krumpira: brz recept i svečana

Anonim

Jeste li navikli na posluživanje krumpira u obliku pirea ili kuhanih kriški? No, možete mijenjati jelovnik i druge divne i ukusne namirnice! Među velikom raznolikošću jela koja uključuju krumpir, lonac zauzima časno mjesto. Glavne prednosti rada su, naravno, praktičnost i brzina pripreme. Potrebno je samo pripremiti potrebne proizvode, oblikovati ih u predviđenom redoslijedu i poslati ih u pećnicu, mikrovalnu pećnicu ili višenamjensku posudu.

Najčešće "pirjana" krumpir lonac u pećnici. Recept može uključivati ​​i sirove sastojke i one koji su već toplinski obrađeni. Na primjer, možete napraviti vrlo brza i ukusna jela od ostataka pronađenih u hladnjaku - kuhano povrće, pire krumpir, gljive ili meso. U nastavku je nekoliko opcija za izradu lonca od krumpira. Recept za ovu jednostavnu, na prvi pogled, hranu može biti potpuno drugačija. Pokušajte!

Hrskav Krumpir lonac: klasični recept

Ovo jelo je najukusnije od mladih gomolja. Temeljito ih operite i ogulite. Zatim krumpir izrežite na vrlo tanke kriške (debljine oko 4-5 ml). Nakon toga uživajte u umaku. Dresak oguljenog češnjaka nožem, pomiješati sa začinima, solju i majonezom. Posljednja komponenta može se uspješno zamijeniti kiselim vrhnjem ili vrhnjem. U dubokom obliku stavite izrezane dijelove, razmazujući ih ulijevanjem. Pecite dok se na vrhu ne pojavi hrskava smeđa korica.

Natječajni lonac s krumpirom: pire recept

Nije bitno da li ste kuhali kuhani krumpir posebno za ovo jelo ili koristite, primjerice, jučerašnji pire krumpir. Pržene gljive ili mljeveno meso mogu se koristiti kao “punjenje” ili dodatni sloj. Imajte na umu da sve komponente ne smiju biti sirove. Jelo je izloženo na sljedeći način: 1 sloj - pire krumpir, 2 sloja - prženo mljeveno meso, 3 sloja - pire krumpir, 4 sloj - majoneza sa zelenom. Dvadeset minuta bit će dovoljno za pripremu.

Porcijena posuda od krumpira: recept kuhanog povrća i mesa sa sirom

Vrlo izvorno posluživanje za stol može biti pečeno u malim kalupima. Stavite u svaki sloj prethodno kuhani i izrezati na jednake komade povrća i mesa. Koristite ostatke kuhanja vinaigrette (krumpir, mrkve) i komadiće govedine ili svinjetine, uzete iz kostiju nakon kuhanja, kao što su boršč ili juha. Podmažite slojeve tijekom polaganja kiselog vrhnja ili majoneze. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta. Zatim pospite sirom i stavite u pećnicu još 5 minuta.

Recept za piletinu s krompirom

Takvo jelo može poslužiti kao glavna poslastica svečanog stola. U dubokom obliku položite sjeckani sirovi krumpir na dno. Podmažite prvi sloj s malo kečapa. Zatim stavite komade pilećeg filea, prethodno pomiješanog i pomiješanog s majonezom, soli i paprom. Pospite drugi sloj zelenog luka. Nakon pečenja oko 40 minuta, pospite sirom. Ukupno, trebat će vam oko sat vremena da pripremite ovaj recept. Appetizing casserole je spreman!