Što se događa ako skuhate bananu? Kako kuhati banane?

Anonim

Banana je višegodišnja biljka koja raste u područjima jugoistočne Azije i Pacifičkih otoka. Overseas proizvod je popularan među potrošačima. Najčešće se konzumira sirovo. I što će se dogoditi ako skuhate bananu? Koliko će ovo neobično jelo biti korisno i ukusno?

Prednosti i štete banana

Prije svega, morate imati na umu da su banane 2 vrste:

  • biljka, koja zahtijeva toplinsku obradu;
  • slatki izgled koji svakodnevno vidimo na policama trgovina.

Tropsko voće ima mnogo korisnih svojstava. Sadrži veliku količinu željeza, natrija, kalcija, magnezija, fosfora i mnogih vitamina. To je prirodni antioksidans koji pomlađuje tijelo i štiti ga od zaraznih, kataralnih bolesti.

  1. Banana je izvor energije.
  2. Žuti mirisni plod ispunjava dnevni kalij.
  3. Banana pulpa s enveloping svojstva, korisna je za gastritis.

Proizvod se preporučuje za one koji žele prestati pušiti, pate od viskoznosti krvi i boluju od bolnih razdoblja. Šteta od banane leži u sadržaju kalorija. Prekomorsko voće može zgusnuti krv, potaknuti proizvodnju hemoglobina i izazvati dijabetes. Ako ne jedete banane u velikim količinama, one neće uzrokovati značajne štete po zdravlje. Svakodnevno jedemo slatko voće. Sada ćemo razumjeti što će se dogoditi ako skuhamo bananu.

Kuhane banane

Koristi od kuhanih banana nisu ništa više od njihovih sirovih kopija. Tijekom toplinske obrade, voće mijenja svoj okus: postaje slađe. Ne svatko voli banane u ovom obliku. Ali ako želite koristiti samo toplinski obrađeno voće, onda ćete naći kuhane banane. U nastavku je prikazan recept za njihovu pripremu.

Moramo uzeti duboku tavu, tamo zaliti vodu i staviti posudu na peć. Kada voda proključa, stavite neolupljenu bananu. Slatko voće za kratko vrijeme - oko 15 minuta. Kada mu koža postane crna i meka, iz vode se može izvaditi banana. Ostaje da ga očistite i možete početi s degustacijom.

Pekmez od banane

Shvatili smo kako kuhati banane. Sada ćemo zakomplicirati zadatak i pokušati napraviti ukusni džem od banane. Za to nam trebaju:

  • 0, 5 kg zrelih banana;
  • čaša šećera;
  • 2 šalice vode;
  • staklene posude s poklopcima od kositra;
  • ključ za šivanje.

Plodove treba oljuštiti i izrezati na male komadiće. Šećer i voda moraju biti kuhani sirup. U njega se stavljaju zdrobljene banane. Plodovi moraju kuhati na laganoj vatri, ne prestajući ih miješati. Kada dosljednost nalikuje debelom želeu, treba je staviti u prethodno sterilizirane posude, zatvoriti poklopcima pomoću posebnog ključa za valjanje. Dakle, što će se dogoditi ako kuhate bananu u slatkom sirupu? Odgovor: dobivate ukusan, zdrav i ukusan džem, koji će biti izvrstan dodatak ceremonijama čaja.

Što je bolje: kuhati ili sušiti bananu?

Našao sam odgovor na pitanje: "Što će se dogoditi ako skuhate bananu?" Sada ćemo shvatiti koliko je voće korisno u sušenom stanju. Osušene banane imaju vrlo izražen slatki okus, a njihov kalorijski sadržaj povećava se 5 puta. Stoga ovo jelo nije prikladno za osobe oboljele od dijabetesa. Ali općenito, suhe banane su dobre za ljudsko tijelo. Preporuča se koristiti za doručak, kao i dodati raznim žitaricama. Posljednja opcija je vrlo popularna kod djece. Blagotvorna svojstva sušene i kuhane banane su iste. Ostaje samo da odaberete najprikladniju i ukusnu opciju za vas ili se zaustavite na svom sirovom kolegi.