Kako kuhati janjetinu? Recept i savjeti

Anonim

Veliki izbor za večeru je janjetina. Recept za kuhanje bilo kojeg jela iz ovog dijela janjetine je jednostavan, jer se ovo meso priprema za kratko vrijeme. Meso janjadi je cijenjeno zbog vrlo nježnog i ugodnog okusa, a uz to je i dijetetski proizvod, jer ga tijelo lako apsorbira. Iako je poslastica, može se jesti i za djecu.

Jagnjetina. Recept za pećnicu

Najvažnije je ispravno marinirati meso. Da biste to učinili, pripremite sve potrebne začine: crni papar, češnjak, ružmarin i timijan. Uzmite malo ružmarina, inače će njegova oštra aroma ubiti sve ostale. Najbolje je za dekapiranje koristiti plastičnu vrećicu s bravom u koju treba staviti sve začine, prethodno usitnjene, tamo prelijte maslinovim uljem i stavite jastučić u ovu smjesu. Recept uključuje mariniranje mesa u hladnjaku najmanje 6-8 sati, ali 2 sata prije kuhanja treba ga ukloniti i ostaviti stajati na sobnoj temperaturi. Stavite rebra na lim za pečenje, ne zaboravite omotati svaku kost folijom, inače će izgorjeti. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite posudu za pečenje. Pecite s ovim

temperatura ne prelazi 10 minuta, zatim se smanji na 150 stupnjeva i meso se drži još 10-15 minuta. U procesu kuhanja okrenite rebra tako da su jednako pečena. Da bi meso postalo još ljepše, nakon kuhanja, pokrijte ga folijom i ostavite da stoji oko 15 minuta, a kao prilog možete poslužiti salatu ili povrće.

Vrste marinada

Postoji velika raznolikost marinada s kojima možete napraviti janjetinu. Recept možete napraviti sami dodavanjem svojih omiljenih začina ili bilja koje se mogu koristiti i suhe i svježe. U pakiranju, dodajte sve sastojke marinade, dodajte tekuću komponentu, koja može biti maslinovo ulje, sok od naranče ili limuna, ocat, soja umak i tako dalje. Po želji dodajte senf. Za posebnu koru možete dodati med. Isto tako, ako dajete prednost ocatu, onda ga treba zasladiti, inače će se jelo pretvoriti u kiselo. Meso držite u marinadi najmanje 5 sati,

i kada se izležete na lim za pečenje, ne zaboravite sipati sok koji je ostao u pakiranju.

Janjetina na roštilju

Recept u ovoj verziji vrlo je popularan kod ljubitelja roštilja i kuhanja na otvorenoj vatri. Kao iu svakom drugom slučaju kuhanja mesa na ugljevlje, prvo ga treba ukiseliti. Ne kupujte gotove ugljevlje, jelo će se pokazati mirisnim ako se kuha na prirodnom ugljenu. Koristite poseban roštilj, jer je važno pržiti rebra. Marinada sipati u zasebnu posudu, a zatim četkom s vremena na vrijeme četkom mazati meso tako da se ne isuši. Kao prilog će stati svako povrće i začinsko bilje, kao što su patlidžan, tikvice, paprike i rajčice, koje se također mogu peći na žaru. Krumpir će također dobro raditi, ali se kuhaju duže od samoga mesa, pa prebrojite točno vrijeme. Kao što možete vidjeti, vrlo je lako kuhati janjetinu. Recept, fotografije svake akcije i savjeti mogu se lako pronaći u raznim izvorima informacija. Bon appetit!