Kako pripremiti uho crvene ribe: recept koji se koristi za losos

Anonim

Riblja juha odavno je postala tradicionalno rusko jelo, koje se služi kao prvo i priprema se ne samo u restoranima ili kod kuće, već iu prirodi. Mnoge domaćice radije kuhaju crvenu riblju juhu kako bi dobile izvrstan okus, upečatljiv po bogatstvu i prehrambenoj vrijednosti.

Važno je napomenuti da mnogi vjeruju da je cijena ovog proizvoda vrlo visoka kako bi se potrošila na juhu. Međutim, danas u trgovinama možete pronaći zamrznute grebene lososa za prodaju, koji se često prodaju s glavama. Cijena takvih kompleta je mala, što čini jelo ove vrste ribe dostupnim gotovo svima.

sastojci

Da bi uho glave crvene ribe bilo bogato i ukusno, trebat će vam sljedeći proizvodi:

  • set juha od lososa - 0, 5 kg;
  • pileća juha;
  • krumpir - 4 kom.
  • luk - 1 kom.
  • lovorov list;
  • mrkva - 1 kom.
  • peršin;
  • kopar;
  • grašak crnog papra;
  • sol.

trening

Prvo morate odmrznuti ribu. Zatim morate sjeckati povrće. Krumpir oguliti i izrezati na kockice. Krugovi su napravljeni od mrkve, a luk je isjeckan. Zeleni sitno sjeckani, kao na salatu. Zapravo, sve se rezanje vrši na isti način kao i za običnu riblju juhu.

priprema

Pileća juha poslužit će kao temelj za takvo jelo poput crvenog uha. Recept pretpostavlja da će kuhati ribu. Međutim, za početak stavite krumpir, luk i mrkvu u tavu. U isto vrijeme, požar je malen, ali poklopac nije pokriven. Na taj način će kuhana juha biti još ukusnija i mirisnija.

Nakon dvadeset minuta, povrće bi trebalo biti spremno. Potom se u bujon dodaju isprani grebeni lososa i glava. Do tada bi se ti riblji poluproizvodi trebali u potpunosti odmrznuti. Stavite ih u više juhe. Imamo bogato crveno uho. Recept sugerira da u ovom trenutku u jelo trebate staviti lovor, začine i sol. Zatim kuhaju još deset minuta i napune juku zelenilom.

Kada je požar isključen, jelo se još ne smatra spremnim. Mora malo skuhati, da bi dobio bogat uho crvene ribe. Recept, koji se može naći u časopisima ili na internetu, može sadržavati naznake za dodavanje male količine alkohola, ali u tom slučaju to ne biste trebali učiniti. Činjenica je da će alkohol samo pokvariti miris i oštetiti okus. Također, nemojte ugasiti zapaljene trupce u takvom uhu (postoje i takvi recepti). Crvena riba je vrlo osebujna, pikantna i ne tolerira takve pokuse.

Raznovrsni ukusi

Ponekad možete mijenjati recept s raznim dodacima. Neki kuhari koriste nekoliko vrsta riba, stvarajući mješavinu okusa. Postoji jedan sastojak koji će napraviti jelo kao što je crvena riba uho posebno bogato. Ovaj recept sadrži rastopljeni sir, koji se dodaje u jaje samo na kraju. Treba napomenuti da uobičajeni tvrdi sir uopće ne stane, jer se ne topi u juhi i ne daje potreban okus - samo se otopi. Uklonite to uho s vrućine, kad se sir potpuno otopi, bit će dio juhe i učiniti ga bogatim. Također možete staviti u jelo od dagnji ili škampa.