Riba u marinadi u laganom štednjaku - ukusna, zadovoljavajuća i brza jela

Anonim

Riba u marinadi u zemljanom loncu bit će ukusna, sočna i nježna samo ako strogo slijedite sva pravila opisana u nastavku tijekom procesa kuhanja. Uostalom, ako se nepropisno obrađuje, takav proizvod će se raspasti i postati ne tako atraktivan i ukusan koliko bismo željeli.

Ukusna marinirana riba: klasični recept

Neophodni sastojci za jelo:

  • začinjeni umak od rajčice - 6 velikih punih žlica;
  • suncokretovo ulje, bez mirisa - 70 ml;
  • svježe zamrznuti mintai, veliki - 2 kom.
  • 3 male svježe žarulje;
  • streljama peršina, kopra i zelenog luka - na velikoj hrpi;
  • velike mrkve - 2 kom.
  • limun - pola;
  • pšenično brašno - 1/3 šalice;
  • jodirana sol - 2/3 male žlice;
  • crni papar i začini za ribu - nekoliko štapića.

Obrada glavnog proizvoda

Riba u marinadi, receptu koju smatramo u ovom članku, pripremljena je iznenađujuće lako i brzo. Za takvo jelo nema potrebe za kupnjom u inozemstvu i vrlo skupim proizvodima. Potrebno je uzeti svježe zamrznuti polak, pustiti ga da se otopi u zraku, a zatim ga očistiti od peraja, utrobe, repa i glave. Kuhanje u laganom štednjaku treba biti u obliku malih komada. Moraju se staviti u zdjelnu caklinu, začiniti solju, začinima, paprom i limunovim sokom, a zatim ostaviti da se mariniraju 40-65 minuta.

Proces izrade umaka

Da bi riba u marinadi u loncu bila omiljena kod rođaka i rođaka, treba paziti da umak bude što aromatičniji i ukusniji. Da biste to učinili, ogulite mrkvu i luk, a zatim ih izrežite na tanke prstene i slamke. Zatim, povrće treba staviti u kontejner modernog kuhinjskog uređaja, sipati u suncokretovo ulje i uključiti način pečenja 10 minuta. Za to vrijeme luk i mrkvu treba pokriti ukusnom koricom. Njima treba dodati jodiranu sol i začine, kao i dodati pikantni umak od rajčice. Kao rezultat miješanja, trebate imati gustu i aromatičnu masu, koju neko vrijeme treba postaviti na tanjur.

Toplinska obrada pola

Riba u marinadi u laganom štednjaku priprema se na sljedeći način: ukiseljene komade proizvoda treba umotati u pšenično brašno, a zatim staviti u zdjelu uređaja i pržiti u načinu pečenja (7-10 minuta). Nakon toga, sastojak se mora okretati lopaticom, pokrivenom prethodno napravljenim umakom, zatvoriti, program gašenja postaviti na 50 minuta. Tijekom tog vremena, pollock je u potpunosti kuhao i apsorbirao mirise marinade od rajčice. Na kraju jela preporučuje se posuti svježim začinskim biljem i zagrijavati još 3-8 minuta.

Kako služiti

Kuhana riba u marinadi u laganom štednjaku poslužuje se vruće za večeru zajedno s prilogom. Za pollocka bolje je napraviti pire krumpir ili kuhanu rižu dugog zrna. Također, preporučuje se prezentirati svježi raženi kruh i salatu od sirovog povrća, zelenila i majoneze na tako ukusno, aromatično i hranjivo jelo.