Krema "Petmol": opis, uporaba, recepti

Anonim

Mnoge domaćice pokušavaju kuhati nešto ukusno i neobično za svoju rodbinu za desert. U mnogim receptima koristi se krema napravljena na bazi kreme. Međutim, nije uvijek moguće dobro namočiti ovaj proizvod. Nedavno je Petmol krema postala vrlo popularna. Uz pravilnu pripremu, dobro su tučeni. Zahvaljujući ovoj kremi ispada veličanstven i nježan.

Koje su kreme za premlaćivanje "Petmola"

Takva krema u pakiranjima poput "tetrapaka" je u prodaji. Volumen jednog paketa, u pravilu, iznosi 500 grama. Proizvod se čuva najviše 6 mjeseci na temperaturi od 2 do 25 ° C. Od čega se sastoji Petmol krema? Sastav u ovom slučaju je klasičan: krema i stabilizator, u kojem se koristi karagenan.

Proizvod nije izrađen prema GOST-u, već prema TU 9222-026-13605199. Što se tiče energetskog sastava, krema sadrži:

  • 2, 08 g ugljikohidrata;
  • 33 g masti;
  • 1, 9 g proteina.

Proizvod se uglavnom koristi za pripremu krema.

Kako pripremiti proizvod za bičenje

Za pripremu kreme je bolje koristiti "Petmol" (krema za mućenje 33%). Ako uzmete proizvod s manjim postotkom masti, gotova masa će biti manje debela i nježna. Krema od kreme 20% i 30% masti može brzo izgubiti svoj oblik. Pripremite sastojke prije kuhanja.

Kremu najbolje svladati hladno. Za to je preporučljivo staviti ih u hladnjak na 8 sati. Krema se ne može zamrznuti. Razbijanjem takvog proizvoda može doći do razdvajanja. Rezultat je ulje i serum. Nije moguće napraviti kremu od takvih proizvoda.

Ne stavljajte kremu u zamrzivač ili na stražnju stranu hladnjaka. Kao rezultat, mogu se smrznuti. I krema ovog proizvoda neće otimati. Neki slastičari preporučuju stavljanje kreme u zamrzivač oko 15 minuta, ali ne više. Također u hladnom treba staviti i jela, koja će biti vrhnje za kuhanje. Drugi način da se krema ohladi je stavljanje posude s proizvodom u zdjelu napunjenu s vrlo hladnom vodom ili ledom.

Kako pobijediti?

Krema "Petmol", čiji su pregledi uglavnom pozitivni, idealni su za izradu kreme. Glavno je pobijediti ih. Mnogi kuhari tijesta još uvijek raspravljaju o tome koji alat koristiti: umutiti, miješati ili miješati. U prvom slučaju, proces premlaćivanja će se odvijati sporije. Što se tiče miksera, ovaj alat je poželjniji jer vam omogućuje podešavanje brzine premlaćivanja.

No, uporaba blendera je strogo zabranjena. To nepovoljno utječe na stanje kreme.

Kako se uzdrmati?

Dakle, kako pobijediti kremu "Petmol"? Ako se za izradu kreme koristi mikser, vrijedi početi s minimalnom brzinom. U ovom slučaju, preporuča se istodobno piti više od 300 g kreme. Postupno uključite i isključite uređaj, polako povećavajući i smanjujući brzinu. Ako to nije učinjeno, proizvod se može pretvoriti u ulje.

Kapacitet u procesu bičenja trebao bi biti nagnut prema oštrici miksera na samom dnu. Nakon toga možete početi kuhati kremu. Spremnost se može provjeriti okom. Ako krema "Petmol" tučeno ispravno, krema zadržava svoj oblik dobro, ne širi se preko površine keksa. Međutim, u procesu mučenja ne može pretjerati. Uostalom, rezultat će biti ulje i serum. Glavno je znati kada treba prestati. Krem "Petmol" bičem u prosjeku 5 minuta.

Kada dodati dodatke?

Šlag "Petmol", morate dodati preostale komponente kreme. Za pripremu se u pravilu koristi šećer u prahu. Trebalo bi ga ubrizgati u masu laganim udaranjem. Važno je uzeti u obzir da je krema s 33% masti vrlo brzo tučena. Stoga se ne preporučuje uporaba uobičajenog šećera. Jednostavno nema vremena za topljenje.

U prosjeku, 250 ml takve kreme zahtijeva 30 grama šećera u prahu. Ne preporučuje se dodavanje komponente prije nego što počnete bičevati. Kao rezultat toga, krema jednostavno neće raditi.

Što se tiče želatine, ona mora biti natopljena u skladu s uputama, tako da se naduva. Nakon toga, komponenta se mora zagrijavati dok se sve granule potpuno ne otope. Kada se masa ohladi, može se staviti u kremu i tučiti.

Da bi se krema još brže šibala, potrebno je dodati sok od limuna. Kiselina ubrzava proces kuhanja. Zahvaljujući ovoj komponenti, masa će biti gusta. Ne stvara se pjena. 200 ml kreme "Petmol" zahtijeva sok od limuna.

Recept za kremu "Sir"

Ova krema je idealna ne samo za ukrašavanje kolača, već i za palačinke. Po želji se može bojati hranom. Za pripremu kreme "Sir" zahtijeva:

  • 500 ml kreme "Petmol" 33%;
  • 180 grama kremastog, slanog sira, poput topljenog sira, npr. "Hochland" ili "President";
  • prah od šećera.

Za početak je vrijedno kreme za mućenje. Sir se preporučuje zagrijavati na sobnoj temperaturi, a zatim miješati sa šećerom u prahu. Sastojke treba dobro protrljati, a zatim lagano pomiješati sa šlagom. Krema je spremna.

Jogurt-skuta recept

Ovo je još jedan recept za kremu, za čiju pripremu nanesite vrhnje "Petmol". Proces je vrlo jednostavan. Od potrebnih komponenti:

  • 500 ml kreme;
  • 100 ml jogurta;
  • do 200 g mase vanilije;
  • šećer u prahu.

Krema mora biti tučena s prahom. Masa skutine treba pomiješati s jogurtom. Dobivena smjesa mora se kombinirati s tučenim vrhnjem. Krema je spremna. Može se koristiti za dekoriranje slastica, kolača, kolača, palačinki i jagoda.