Krema za medni kolač s kondenziranim mlijekom ukusna: sastojci i recept

Anonim

Ukusna medena torta kuhana u svim zemljama svijeta. Najpopularnija opcija je debela torta koja je tradicionalna za Novu godinu među Židovima. U inozemstvu se kolač od meda vrlo rijetko priprema iz velikog broja slojeva, kao što je uobičajeno ovdje. I kao desert krema se rijetko koristi na sve. Stoga, nevjerojatan broj mogućnosti za kuhanje krema - to je vlasništvo naših hostesa. U članku ćemo govoriti o tome kako napraviti kremu za kolač od meda s kondenziranim mlijekom. Ukusan desert s takvim punjenjem bit će najbolje ukras stolova.

Prednosti kreme za kondenzirano mlijeko

Pripremivši kolače za tortu, svaka domaćica razmišlja o tome kako premazati budući desert. Mnoge žene radije pripremaju kremu za medenu tortu s kondenziranim mlijekom - najukusnijom i najpopularnijom opcijom. Zašto je to tako često? Vrlo je jednostavno. Krema za kolač od kuhanog kondenziranog mlijeka uvijek se dobiva, tako da ne postoji rizik da će se proizvodi razmažiti. Nadalje, pogodno je da je prikladno za podmazivanje kolača i za dekoriranje proizvoda.

Sastojci za vrhnje

Za pripremu kreme za kolač kondenziranog mlijeka potrebno je nekoliko proizvoda:

 • 200 grama maslaca.
 • Paket šećera vanilije.
 • 200 grama kondenziranog mlijeka.
 • 3 žlice tekućine.

Krem recept

Dakle, kako napraviti kremu za kolač od meda s kondenziranim mlijekom? Ukusan recept uključuje uporabu samo dva glavna sastojka - maslac i kondenzirano mlijeko. Sve ostale komponente se dodaju po želji.

Prije početka pripreme, ulje mora biti uklonjeno iz hladnjaka, jer se mora zagrijati na sobnu temperaturu. Ako ste ograničeni u vremenu, a zatim ubrzati proces, možete ga izrezati na dijelove.

Zatim odmotajte maslac mješalicom ili rukama dok ne postane homogena. Dodajte vanilin šećer i kondenzirano mlijeko. Za pripremu kreme možete kupiti najjednostavnije kondenzirano mlijeko, a možete koristiti i kuhano. Također se prodaje u bilo kojoj trgovini. Da biste kremi dali zanimljiv naglasak, možete joj dodati malo pića. Zatim, počnite tući masu, postižući homogenost.

Gotova krema za kolač od meda s kondenziranim mlijekom (u članku je najukusniji recept) vrlo je debela. Svoj oblik zadržava savršeno, tako da ne samo da im je prikladno pričvrstiti komade kolača, nego možete napraviti i sve vrste ukrasa uz korištenje vrećice za kolače.

Čokoladna krema s kondenziranim mlijekom

Često se čokoladna krema priprema od kondenziranog mlijeka s kojim se pravi izvorni medni kolač. Domaći desert s ovom kremom vrlo je ukusan i zasigurno će se svidjeti ljubiteljima čokolade.

sastojci:

 • 200 grama maslaca.
 • Kakao - 4 žlice. l.
 • Konjak - 2 žlice. l.
 • Kondenzirano mlijeko - 4 žlice. l.
 • Šećer u prahu - 4 žlice. l.

Prilično mnogo kreme se dobiva od navedenog broja sastojaka, dovoljno je ne samo za sloj kolača nego i za deserte na vrhu i sa strane. Ako vam je potrebna manja količina, onda trebate proporcionalno smanjiti komponente.

Stavite mekani maslac u posudu i tucite ga mješalicom, zatim dodajte kondenzirano mlijeko, šećer u prahu i rakiju (također možete upotrijebiti liker ili rakiju). Mi nastavljamo tući mješavinu. Sada možete preliti kakao i dovesti kremu do guste masne konzistencije. Pravilno tučena masa trebala bi biti homogena i sjajna. Previše dugotrajan proces bičenja može dovesti do cijepanja kreme. U ovom receptu možete koristiti gotova kuhana kondenzirana mlijeka. Rezultat je također izvrsna krema.

Nastala čokoladna masa savršeno se uklapa na tortu, što olakšava poravnavanje rubova deserta. Krema je također dobra za ukrašavanje kolača, jer savršeno održava svoj oblik.

Krem sa kondenziranim mlijekom

Također možete napraviti kremu za kolač kuhanog kondenziranog mlijeka. Njegov je okus više zasićen. Ova krema dobro se slaže s kolačima od meda. Recept koji nudimo je djelomice sličan receptu za kremu. Za njegovu pripremu trebamo:

 • 1 litru mlijeka.
 • 2 žlice brašna.
 • 2 žlice šećera.
 • Kuhano kondenzirano mlijeko - 230 g
 • Maslac - 120 g
 • Vanilija.

Za kuhanje nam je potrebna posuda s debelim dnom. Potrebno je prosijati brašno, dodati mlijeko, šećer i dobro promiješati. Smjesa se kuha na vrlo niskoj temperaturi dok se ne zgusne, bez prestanka da ometa. Nastala masa mora se ohladiti.

Vrijedi unaprijed pripremiti ulje, trebalo bi imati meku teksturu. Najvažniji trenutak u ovom receptu je kombinacija sastojaka. Moramo kombinirati kondenzirano mlijeko s pivom i maslacem, a zatim temeljito pobijediti kremu.

Krema od kiselog vrhnja i kondenziranog mlijeka

Koju drugu kremu može namazati torta od meda? Recept za donju kremu podrazumijeva istovremenu uporabu kiselog vrhnja i kondenziranog mlijeka. Za pripremu su nam potrebni sljedeći proizvodi:

 • 200 grama kiselog vrhnja (treba koristiti masno kiselo vrhnje).
 • 200 grama maslaca.
 • ½ limenke kondenziranog mlijeka.

Pomiješajte omekšani maslac s kondenziranim mlijekom. Zatim morate dodati kiselo vrhnje i nastaviti s procesom. Ova krema je savršena za tortu od meda, jer se dobro upija u kolače.

Nijanse nanošenja kreme

Torta od meda je dobra jer možete koristiti gotovo sve kreme. Glavni uvjet za dobivanje dobrog deserta je upotreba takve mase za tortu, koja se savršeno apsorbira u slojeve kolača, što znači da tortu čini nježnom i ukusnom. Medena torta je nevjerojatno kombinirana s bilo kojim sastojcima, tako da će svaka krema biti dobra za njega. Koja težina želite primijeniti je na vama. Mnoge domaćice radije koriste kreme na bazi kondenziranog mlijeka, jer imaju bogatiji okus. Osim toga, ova masa ima masnu i ujednačenu debelu teksturu, zahvaljujući kojoj se također može koristiti za dekoriranje gotovog proizvoda.

Ali još uvijek postoji mala mana u ukusnoj kremi. Vrlo je kalorija. Stoga, svaka žena neće riskirati da je primijeni. Ako slijedite strogu dijetu, onda torta - to je previše za vaše tijelo, a takva visokokalorična krema sve više.

Ostatak kreme je vrlo dobar. Također se može koristiti i kao desert, diversifikacija okusa dodavanjem žestokih pića i dodatnih sastojaka (banane, kokosov čips, orašasti plodovi, bobice, ribana čokolada).