Kako ugladiti tortu s kremom kod kuće? Savjeti i fotografije

Anonim

Poznato je da je prije početka ukrašavanja sastavljenog kolača potrebno poravnati ga, tj. Dobiti proizvod prekriven slojem kreme koji skriva moguće defekte. Je li moguće sami izravnati kolač, u kućnoj kuhinji, koristeći dostupna sredstva? Kao što iskusni domaći slastičari uvjeravaju, to je sasvim moguće. Postoji mnogo načina za pokrivanje površine torte ravnomjernim slojem kreme, koju hostese sa zadovoljstvom dijele. Kako uskladiti tortu kod kuće? Razgovarajmo o tome u našem članku.

Kako uskladiti tortu?

Ova metoda je jedna od najpogodnijih i najpopularnijih. Predlažemo da se upoznate s onima koji su zainteresirani za pitanje: kako izravnati kolač s vrhnjem.

Ponašaju se ovako: početi, pažljivo rezati kolače i skupljati kolač. Sljedeći korak je izravno prekrivanje i izravnavanje proizvoda s kremom.

Koji su alati potrebni?

Za izravnavanje kolača trebat će vam određeni alati. Pripremite:

  • metalna lopatica (20–33 cm);
  • strugač;
  • žlica za sladoled (možete koristiti dozator ili vrećicu za kolače);
  • rotirajući stol (bez njega moguće je upravljati onima koji rijetko moraju ukrasiti kolače, ali ako domaćica to radi redovito, takav stol može joj olakšati rad);
  • mat (neklizajuće) - pomoći će pri popravljanju proizvoda na stolu;
  • gumena lopatica;
  • dodatna posuda (potrebna za prikupljanje kreme pomiješane s mrvicama);
  • kolač (sastavljen);
  • krema (bilo koja).

Kako djelovati

Nudimo korak po korak upute za one koji ne znaju kako uskladiti tortu. Proces nije osobito težak, čak i novak može to podnijeti. Potrebno je samo se upoznati s detaljnim opisom tehnologije i preporukama.

Master class, kako uskladiti tortu: početak

Prije svega, tijekom 5 minuta, koristeći ručni mikser, bičite kremu pri maloj brzini (to oslobađa prisutnost mjehurića zraka u njemu). Tada se kolač prekrije tankim slojem kreme (80 g), čime se fiksiraju sve mrvice i uklanja mogućnost njihovog prodiranja u glavni sloj kreme (dekorativni).

Oblaganje torte

Zatim, stavite kremu u središte torte. S lopaticom iz središta raspoređuje se na rubove. Krema koja prelazi kolač je obložena sa strane. Na taj način proizvod je potpuno obložen tako da je svaki milimetar njegove površine prekriven tankim slojem kreme.

Prva ploča

Oni koji žele naučiti kako izravnati kolač moraju uzeti u obzir da, ako je potrebno, da se skupi dodatni dio kreme, ni u kojem slučaju ne smijete koristiti spatulu koja je korištena za premazivanje. Na njemu mogu ostati brojne mrvice koje mogu značajno pokvariti izgled proizvoda.

Uklonite višak kreme s vrha

Dalje, s rubova vrha kolača treba ukloniti višak kreme. Za to, spatula vodi od rubova do središta deserta, a kremasti višak se uklanja u posebnoj zasebnoj posudi. Krema se skuplja s vrha nekoliko puta, sve dok sav višak ne nestane s rubova, a vrh kolača pokrije dovoljno tankim slojem kreme.

Još jedan savjet

Ako na instrumentu postoji dodatna krema, nemojte je uklanjati brisanjem lopatice na jednom od kutova torte (često neiskusne domaćice koriste kut između stranice torte i njezina vrha). Bolje je ukloniti višak kreme u prazan kontejner i, ako je potrebno, uzeti ga od tamo, koristeći ga isključivo za pokrivanje osnovnog (vrlo prvog) sloja.

Poravnajte strane

U ovoj fazi uklonite višak kreme sa svih strana kolača. Da biste to učinili, koristite strugač. Stavite ga tako da se između alata i strana deserta formira kut od 90 stupnjeva, i počnu strugati, uklanjanjem viška kreme. Nakon uklanjanja viška, treba ih ukloniti u zasebnu posudu, što je već spomenuto (vidi gore). Rezultirajući "goli kolač" čisti se na hladnoći - krema bi trebala zgrabiti i sigurno držati sve mrvice zajedno.

Treća preporuka

Prilikom rada sa strugačem, potrebno je primijeniti dovoljno sile za uklanjanje viška kreme. No, u isto vrijeme iskusni domaćice preporučuju da ne pretjerati: oštar strugač, s nemarnošću, možete izrezati kolač.

Ukrasno poravnanje

Zatim izvadite tortu iz hladnjaka, na vrhu pomoću mjerne žlice nametnite oko 115 g kreme. Ova količina kreme dovoljna je da pokrije površinu kolača promjera 15 cm, a ako je proizvod veći, trebate povećati količinu kreme koja se koristi.

U ovoj fazi je prikladno koristiti štrcaljku za tijesto ili vrećicu s okruglom mlaznicom. Napunite vrećicu (špricu) i ravnomjerno pokrijte vrh, strane kolača kremom, nacrtajte uzdužne linije tako da u budućnosti bude lakše ravnomjerno rasporediti masu po cijeloj torti. Istodobno je potrebno premjestiti lopaticu iz središta proizvoda na rubove. Debljina sloja kreme može biti bilo što, glavna stvar je potpuna i ravnomjerna obloga cijele površine. Krema koja se proteže preko vrha je razmazana sa strane.

Prvo su obrisali strane kolača ispod, a zatim se uzdignuli. Prekomjerna krema, koja se izdiže iznad gornjeg ruba proizvoda, ubuduće će se koristiti za poravnavanje njenog vrha.

Ako je potrebno, dodajte kremu, pokupite je gumenom lopaticom i nanesite na drugu - metalnu (radnu) lopaticu. Da biste to učinili, trebate biti vrlo oprezni kako biste izbjegli oštećenje osnovnog sloja kreme i uvlačenje u mrvice.

Opet radimo kao strugač

Uz površinu torte, ravnomjerno prekrivene kremom, strugač postavite okomito i okomito. Okretna ploča počinje rotirati, dok ruka mora ostati nepomična. Snažno pritisnite strugač ne preporučuje se, jer u ovoj fazi domaćica ima zadatak da poravna kolač (višak kreme je već sakupljen). Skruber oko kolača treba hodati dva ili tri puta.

Podmažite izbočine

Poravnajte stranice čistom, suhom lopaticom i podmažite sve preostale nepravilnosti. Zatim ponovno uzmite strugač (suh, čist) i poravnajte ih s kremnim slojem.

Završni dodiri

Zatim biste trebali urediti vrh proizvoda. Čvrsto držeći lopaticu vodoravno, premazuje se višak kreme, krećući se od rubova prema sredini. Zatim prođite cijelim opsegom. Lopaticu prije svake nove akcije treba očistiti od kreme. Dobiveni kolač s ravnim vrhom i bočnim stranama spreman je za daljnje ukrašavanje.

O prednostima krem ​​sira

Mlade domaćice često zanima kako izravnati kolač s krem ​​sirom. Ovaj proizvod je domaće tijesto nazvano super krema, prikladno za oba sloja kolača (keks) i za izravnavanje kolača. Osim toga, ona se lako koristi za stvaranje ukusnih vrh za cupcakes.

Krema se sastoji od tri sastojka: krem ​​sir, maslac ili vrhnje (od 33%) i šećer u prahu. Ovaj proizvod ne teče u toplinu, tako da je vrlo pogodno za njih da poravnaju kolače. Iskusni varalice za kolače uvjeravaju da se uporaba krem ​​sira za izravnavanje površine deserta ne razlikuje od upotrebe njegovih analoga.

Prije nego počnete raditi s ovim proizvodom, potrebno vam je 15 minuta da kremu izvadite iz hladnjaka tako da se malo zagrije, inače će biti neprikladno koristiti je. Također, u procesu izravnavanja domaćice preporučuju se s vremena na vrijeme slati kolač u hladnjak da se stvrdne sloj kreme. Krem sir je zamrznut, premazan pjenastim desertima, proizvod se koristi za mastiks i ispunjen je obojenom glazurom.