Praktične lekcije kuhanja: kako kuhati pilav u laganom štednjaku

Anonim

Sretni vlasnici multicookera zasigurno su primijetili da je ovaj aparat idealan način za kuhanje rižinih jela. Nije ni čudo, jer je stvoren u obliku nekadašnjih riža. Mnoge vrste modernih multikoklova opremljene su preciznim programima za odabir stupnja spremnosti žitarica ovisno o vrsti posuđa.

Značajke procesa

Iako se ova naprava za kuhanje smatra pametnom, domaćice bi trebale znati nekoliko finosti o tome kako kuhati pilav u laganom štednjaku. Prvo, treba uzeti vodu u omjeru 1: 2 - za 1 mjeru tekućine riže. Drugo, glavni proizvod treba kuhati kratko vrijeme, unutar pola sata ili čak 20 minuta. Treće, kako bi se razumjelo kako kuhati pilav u laganom štednjaku, morate zapamtiti taj red: prvo se ulje zagrijava, zatim se priprema osnova za jelo, a zatim se pune žitarice, a hrana se kuha do potpune. I posljednja nijansa. Da bi jelo bilo zaista ukusno, ukusno, neposredno prije završetka procesa, možete uključiti način prženja. Slična preporuka sadržana je, primjerice, u receptu za pilav u Polaris multicooker-u iu drugim aparatima. U čemu je bit procesa? Riža je lagano osušena, ispostavilo se da nije ljepljiva, već mrvica, kao od ruske peći. A donji sloj pretvara se u tostiranu koru. Osobito dobro ako će biti luk s mesom. I napokon, prijeđimo na priču o tome kako kuhati pilav u laganom štednjaku, vježbati i upoznati se s nekim posebno ukusnim opcijama.

Pilav od gljiva

Za kuhanje je potrebno meso. Naravno, klasično je jelo od janjetine. Ali ako netko voli svinjetinu ili govedinu, možete ih koristiti. Odaberite prosječan sadržaj masti. Vrlo je dobar pilaf od piletine ili još više dijetetskog mesa - mlado janje. Usput, janjetina se smatra sastavni dio jela u mnogim planinskim regijama Kavkaza. Količina proizvoda - 850 g - 1 kg. Gljive se uklapaju u konzervu, po vašem ukusu. Za punjenje uzmite gotovu mješavinu povrća, 1 pakiranje je dovoljno. Tako ćete uštedjeti vrijeme. Naravno, čuvajte sol, ljutu papriku, začine. I nekoliko žlica kiselog vrhnja, iako za pravu orijentalnu posudu to nije tipično. No, nakon svega, mi smo također razmišlja o tome kako kuhati pilav u spor kuhalo nije jednostavan, ali gljiva!

Počnite s mesom. To bi trebao biti izrezati na male komadiće ili trake i pržiti, stavljajući uređaj na način "pečenje". Nakon 35-40 minuta, dodajte isjeckane (ako je potrebno) gljive, sol, papar, kiselo vrhnje. Ako ste ljubitelj češnjaka, sitno nasjeckajte i bacite 3-4 klinčića. Tada će vaš pilav u sporom kuhalu (receptu, fotografiji u prilogu) steći poseban okus. Postoji i riža.

Dovoljno čajne čaše. Žitarice će se pripremati u posudi za kuhanje na pari. Ona mora biti prekrivena folijom za hranu kako bi se para dobro raspršila. Ulijte opranu rižu, mješavinu povrća i 2 šalice vode. Sada stavite obrazac u spor kuhalo, na meso, postavite način "gašenje", a nakon 2 sata možete uživati ​​u prekrasnom jelo!

Ovo su štednjak i čudo-plov!