Kako kuhati pilav s mljevenim mesom

Anonim

Ako želite napraviti nešto jednostavno za ručak i, naravno, nešto ukusno, možete eksperimentirati i kuhati pilav s mljevenim mesom. Okus ovog jela nije inferioran tradicionalnom, ali proces kuhanja traje mnogo manje vremena. Pilav je sočan, nježan i topi se u ustima. Takvo jelo se može kuhati i za odmor. Dakle, kako kuhati pilav s mljevenim mesom?

Recept na tavi

Za pripremu ovog jela trebat će:

  • 200 g okrugle riže.
  • 200 grama mljevenog mesa.
  • 200 g luka.
  • 200 g mrkve.
  • 100 ml biljnog ulja.
  • 3 češnja češnjaka.
  • 1 tbsp. žlica začina.
  • Soli.

Odabir jela

Mnogi stručnjaci preporučuju kuhanje pilava u kotlu. Ako to nije moguće, poslužit će se posuda s dovoljno debelim dnom. Također možete koristiti posudu. Takva jela trebaju imati debele zidove i dno. Idealno lijevano željezo. Ovaj materijal zagrijava se ravnomjernije, a zatim se dugo hladi. Također razmotrite veličinu spremnika. Mala posuda ne stane. Bolje je koristiti širok i dubok kapacitet.

Savjeti za kuhanje

Da biste dobili ukusni pilaf s mljevenim mesom, morate poštivati ​​razmjere. Glavne komponente treba uzeti u jednakim količinama. Ako se za kuhanje koristi 1 kilogram riže, onda isto treba mljeveno meso, luk i mrkvu.

Kuhanje pilava s mljevenim mesom traje najmanje 40 minuta bez obzira na pripremu hrane.

Ono što se začinilo, preporučuje se uporaba prirodnih dodataka kao što su paprika, zira, korijander, žutika, kurkuma i tako dalje. Po želji možete kupiti gotovu smjesu za pilav ili je sami spremiti.

Mljeveno meso se može dodati svinjetini, mješavini ili govedini. U potonjem slučaju potrebno je više vremena za prženje. U svakom slučaju, ispada ukusan pilaf s mljevenim mesom.

Za pripremu takvog jela nije pogodna svaka riža. Preporučuje se uporaba samo okruglog oblika. Pilav riže na pari ili divlje neće raditi. Takva sapnica može biti loše kuhana.

Priprema proizvoda

Da bi pilaf s mljevenim mesom, recept koji je vrlo jednostavan, morate pripremiti glavne komponente. Luk treba oljuštiti, a zatim izrezati na male kockice. Ako niste zbunjeni naglašenim okusom povrća, možete nasjeckati pola prstena. Mrkvu treba očistiti, isprati tekućom vodom i narezati na tanke trake. Ako je potrebno, možete ga natopiti na krupnijem ribežu.

Preporučuje se sortiranje riže, uklanjanje svih smeća iz nje. Isperite potrebne žitarice. Nakon toga, riža bi se trebala malo osušiti.

Kuhanje zazharki

Posuda mora biti zagrijana. To bi trebalo uliti u biljno ulje i staviti luk. Treba je pržiti do prozirnosti. Zatim stavite mrkvu u tavu. Kada postane mek, trebate nanijeti nadev. Istodobno se proizvodi moraju dobro miješati. Inače će se nadjev skupljati u grudicama. Potrebno je pržiti proizvode u roku od 5 - 10 minuta.

Nema potrebe za mljevenim kuglicama. Bolje će biti ako u pilafu bude mrlja od mesa. U sadržaj tave treba dodati sol i začine. Pripremljenu rižu treba staviti na vrh mljevenog mesa i povrća. Preporuča se pečenje s drugim proizvodima još 5 minuta.

Kuhanje riže

Kada riža postane zlatna u procesu pečenja, potrebno je zalijepiti oljušteni češnjak u proizvode, a zatim izliti sve 2 šalice prokuhane vode. Preporučuje se da se vatra učini malom i da se jelo stavi ispod poklopca oko 30 minuta.

Sva voda iz tave treba ispariti. Nakon toga probajte jelo. Ako riža još nije spremna, onda je vrijedno točiti još jednu čašu vode. Nakon 10 minuta bit će spreman pilav s mljevenim mesom. Jelo treba ostaviti u tavi ispod poklopca malo odmora. Nakon 10 minuta pilav se može staviti u tanjure i poslužiti na stolu s kiselim ili svježim povrćem.