Kako napraviti vino kod kuće

Anonim

Vino je ugodno piće koje ne samo da ima izvrstan okus, već je i vrlo zdravo. Ovo piće može se pripremiti iz nekoliko komponenti koje uključuju: jabuke, grožđe i razne bobice.

Trebat će vam

  • - jabuke
  • - kruške
  • - bobice
  • - šećer

instrukcija

1

Kako napraviti vino od jabuka
Dakle, kako napraviti vino od jabuka? Počnite kuhati vino da iscijedite sok. Zapamtite da jabuke ne možete prati. Na njihovoj koži nalazi se ogromna količina kvasca korisna za fermentaciju. Prljave ili oštećene jabuke samo obrišite i uklonite istrošenu površinu. Da vino ne postane gorko, potrebno je ukloniti jezgru iz jabuka.

2

Jabuke su oguljene - nastavite s njihovom obradom. Ako kuća ima dobar sokovnik, onda je najbolje koristiti ga. Ona je najčistiji sok od pulpe. Umjesto sokovnika, možete koristiti snažan mehanički grater. Dobiveni proizvod se mora prešati, a zatim staviti u posudu sa širokim vratom u trajanju od 2-3 dana. Tijekom tog razdoblja, umak od jabuka se dijeli na sok i pulpu. Pulpa se formira na vrhu soka. Gusta je pa se pire mora miješati prva 2 dana, 2-3 puta. Trećeg dana, pulpa se ostavi sama, a na kraju razdoblja uklanja se pomoću cjedila. Vrijeme je za dodavanje šećera. Količina dodanog šećera u potpunosti ovisi o snazi ​​vina koje želite dobiti. Ako želite dobiti obogaćeno vino, dodajte 250 grama šećera na 1 litru vina. Što više šećera, to je vino jače. Jabuke su slatke, tako da glavna stvar sa šećerom nije pretjerati.

3

Vino je spremno za fermentaciju. Sok stavite u posudu ili posudu koja se može zatvoriti. Tijekom procesa fermentacije nastaje pjena, tako da spremnik mora biti 45% prazan. Tijekom fermentacije nastaju plinovi, za njihovo ispuštanje u spremnike potrebno je napraviti malu rupu i tamo umetnuti tanku cijev. Vanjski kraj cijevi treba otpustiti 2-3 cm u čaši vode. Stavite posudu na hladno mjesto. Tijekom cijelog perioda fermentacije, plinovi izlaze u staklo. Čim plinovi nestanu, vino je spremno. Međutim, nemojte ga odmah otvoriti. Neka stoji. U prosjeku, fermentacija traje od 1 do 1, 5 mjeseca. Što je više izloženo, vino je bolje. U vinu od jabuka možete dodati i sok od oskoru ili kruške. To će mu dati strpljivost.

4

Kako napraviti vino od grožđa
Dakle, vrijedi početi pripremati vino uz najsnažniji posao, odabrati dobre bobice od suhih. Želite li kušati vino, grožđe treba stisnuti zajedno sa grančicama. Međutim, u ovom slučaju postoji rizik da će vino okusiti gorko. Viseće bobice moraju se smjestiti u veliki spremnik. Nije poželjno duže čuvati bobice u ovom obliku, budući da proces fermentacije može započeti ranije. Nakon što su plodovi sortirani, nastavite s njihovom obradom. Da biste to učinili, morate koristiti bilo koji alat koji može slomiti grožđe. Razgnjevite grožđe sve dok kolač ne ostane na dnu posude. Dobiveni sok od grožđa mora biti pritisnut.

5

Prije ulijevanja soka od grožđa u spremnik za fermentaciju izračunajte količinu prostora potrebnog za formiranje pjene. Dodajte šećer. Sipajte sok u posudu i pažljivo je zatvorite. Preduvjet za fermentaciju vina je posebna cijev za uklanjanje plinova, koja je gore opisana. Spremnik treba staviti u podrum za fermentaciju, koji će trajati 2-3 mjeseca. Kako bi se osiguralo da vino fermentira, pripazite na plinove i mjehuriće u staklu. Povremeno se voda mora mijenjati i staklo se pere. Nakon što je vino spremno, treba ga preliti u drugu posudu. Nema potrebe žuriti kada se isušuje, jer uvijek ima talog na dnu spremnika. Vino je spremno za piće!

6

Kako napraviti vino od šljiva
Šljiva - univerzalna bobica, savršena je za proizvodnju vina i bijele, a crvena - ovisno o raznolikosti same šljive. Vino od šljiva ne može se nazvati elitnim pićem, ali je ukusno i uživa zasluženu ljubav. Okus ovog pića je, naravno, specifičan, aroma je izvorna, poznavatelji vina od grožđa s bogatim bukeom možda se neće svidjeti. No, šljiva vino je vrlo pogodna za razne jela, savršeno ih nadopunjuje i naglašavajući okus.

7

Šljive prije kuhanja vina, poput jabuka, također su najbolje da se ne opere, ali samo malo obrišite prljavštinu. Kada je to učinjeno, pažljivo ih odvojite od kostiju i stavite u odgovarajući spremnik, treba biti prilično voluminozan. Tamo tolkushkoy, bolje od drva, nasjeckajte bobice, pretvarajući ih u homogenu (homogenu) masu. Dodajte vodu jedan na jedan u pire od šljiva. Zatim pokrijte smjesu čistom krpom ili ručnikom i odmah očistite na toplom mjestu. Pažljivo pratite dobivenu sirovinu: nakon nekog vremena na površini mase će se pojaviti mjehurići i pjena. To znači da je fermentacija počela, to jest, da ste sve učinili apsolutno ispravno. Kada proces fermentacije postane malo manje intenzivan, tj. Negdje u tjednu, procijedite tekućinu kroz gazu i ulijte je u prethodno pripremljenu čistu bocu ili veliku posudu.

8

Zatim trebate pomiješati tekućinu sa šećerom, a njezina količina ovisi o vrsti vina koje planirate napraviti. Ako je suho ili polusuho, dovoljno je 250 grama. Ako je slatka ili poluslatka, trebate najmanje 350 grama. Promiješajte granulirani šećer dok se potpuno ne otopi i zatvorite posudu ili bocu s gumenom rukavicom ili poklopcem s rupama kroz koje će plinovi izlaziti. Još je bolje izvaditi cijev iz rupe u poklopcima i staviti je u posudu s vodom tako da mjehurići odu tamo. Slivovitsa će se puniti oko jedan i pol ili dva mjeseca, temperatura u kući bi trebala biti sobna temperatura. Na kraju procesa, vino treba pažljivo ulijevati u čistu posudu, ostavljajući talog formiran na dnu. Sva šljiva vino je spremno, možete se puniti i liječiti goste.

Srodni članak

Najbolji lijekovi za brzo povećanje potencije kod muškaraca