Kako kuhati ukusno kuhanog vina

Anonim

S početkom hladnog vremena, vruće vino sa začinima postaje sve popularnije. Pravilno kuhano kuhano vino pomaže u zagrijavanju u nepovoljnim vremenskim uvjetima, izvrsno je piće za zabave i prijateljske sastanke.

Mnogo je recepta za kuhano vino, a svaki barmen ga priprema na temelju vlastitih ideja o tome što bi trebalo biti savršeno vruće vino. Za slatkiše, uobičajeno je dodavati med i šećer, za okus, razne začine i voće. Kuhano vino kuha se ne samo od crvenog, nego i od bijelog vina.

Za pripremu slabog, ukusnog kuhanog vina za 6-7 obroka, trebat će vam 1 litra suhog crnog vina (možete uzeti poluslatko, ali suho će biti mirisnije), 400 ml soka od naranče ili 2-3 svježe iscijeđene naranče, 2 zvijezdice, 2 zelene jabuke, 3 štapići cimeta (mljeveni cimet na okus), 3-4 pupoljka klinčića, šećer ili med po želji. Med se smatra korisnijim i dodaje plemenitu toplinu kuhanom vinu.

Vino i sok treba staviti u prikladnu posudu ili lonac, staviti na najsporiji mogući požar. U nastalom koktelu morate odmah dodati sve začine, med i voće te kuhati na laganoj vatri, ne kuhati i stalno miješati.

Čim piće počne pare, treba ga ukloniti iz topline i držati nekoliko minuta ispod pokrivenog poklopca, a zatim izliti u prikladne šalice (ili staklene šalice, koje se prodaju posebno za tople koktele ili u običnim staklenim čašama s ručkom). Nemojte sipati kuhano vino u kristalne čaše, jer kristal može puknuti pod utjecajem toplih napitaka.

Čašu s kuhanim vinom možete ukrasiti štapićem cimetom i narezanim krugom naranče ili mandarine.