Kako napraviti domaće vino iz grožđa Isabella

Anonim

Raspon vinove loze, koji se trenutno nude našoj pozornosti u supermarketima, prilično je širok, ali da biste dobili kvalitetno piće za malu cijenu, neće uspjeti. Zbog toga mnogi pokušavaju pripremiti vlastito vino, koristeći bazu Isabella grožđa. Važno je napomenuti da, pod određenim receptima, svatko može napraviti vino od grožđa kod kuće, što će dodatno ukrasiti stol za svaku prigodu.

Za izradu vina trebat će vam:

- 10 kg grožđa Isabella;

- 3 kg granuliranog šećera.

Prva stvar koju trebate sortirati bobice iz smeća. To treba raditi pažljivo jer ne možete oprati grožđe (na njegovoj površini postoji posebna supstanca da se vino ne ispere: proces fermentacije neće se odvijati pravilno). Iz toga se može zaključiti da je za proizvodnju vina bolje uzeti grožđe s vlastite parcele, gdje bobice nisu podvrgnute svim vrstama prskanja uporabom kemikalija.

Zatim, grožđe mora biti stavljeno u duboko emajlirano jelo, kao što je kanta ili umivaonik, i zdrobiti sve bobice (najpogodniji način da to učinite svojim rukama). Nakon toga posudu s drobljenim grožđem treba pokriti gazom i ostaviti četiri dana na toplom mjestu da započne proces fermentacije.

Tijekom vremena, bobičasto voće treba iscijediti (najbolje je koristiti običnu gazu), pomiješati sok sa šećerom, a sam kolač se može baciti. Ulijte sok u čiste posude od tri litre i stavite na običnu medicinsku gumenu rukavicu probijenu na nekoliko mjesta i pričvrstite je za vrat svake. Stavite banke na toplo mjesto.

Nakon što se rukavice otpuše (a to se dogodi oko 15-20 dana), sok se mora ispustiti kroz gazu i izliti u pripremljene boce, zatvoriti prometnim gužvama (valja napomenuti da u ovom trenutku tekućina treba biti bistra).

Boce s pićem treba staviti na hladno mjesto dva mjeseca, a prvi mjesec treba filtrirati jednom tjedno i ponovno napuniti u boce. Nakon tog vremena vino je spremno za upotrebu.