Što je bezalkoholna pića

Anonim

Piće koje ne sadrži alkohol ili njegov sadržaj ograničeno je na volumni udio od 0, 5%, a za proizvode fermentacije ne više od 1, 2%, bezalkoholno je. Takve tekućine mogu imati različitu prirodu, sastav, tehnologiju pripreme. Njihov je glavni zadatak ugasiti svoju žeđ.

instrukcija

1

Sva bezalkoholna pića su podijeljena u skupine. Proizvodni proces njihove pripreme i sastav sirovina utječu na to kojoj skupini mogu pripadati bezalkoholne namirnice.

2

Sokovi tekućine - najveća skupina. To uključuje i bezalkoholna pića, koja u svom sastavu imaju do 50% soka. Glavne sirovine za njih su poluproizvodi od voća i bobičastog voća. Mogu biti u obliku prirodnih sokova, ekstrakta, sirupa. Koristite alkoholizirani poluproizvod i koncentrirane. Ovisno o tome koliko je soka sadržano u proizvodu, određuje se njegova podskupina. To može biti piće nektara, sok, voće ili limunada. U limunadi je najmanji sadržaj soka 2, 9%.

3

Druga skupina bezalkoholnih pića je aromatični začin na biljnim sirovinama. Sastav ove hrane, koja ima svojstvo toniranja, kao aroma su koncentrati, ekstrakti infuzija raznih biljaka, korijena ili kore limuna.

4

Sljedeća grupa bezalkoholnih pića je začinjena. Te tekućine nastaju dodavanjem određenog dijela esencija, eteričnih ulja i emulzija. Za mješavine s okusom koriste se prirodni i identični prirodni okusi.

5

Razne kvasije, gašenje žeđi, su skupina koja može u svom sastavu imati mali udio alkohola. Takva pića proizvode se fermentacijom kvasne kantarije. Kao primjer možete odabrati krušni kvas i voće i bobice.

6

Koristeći tehnologiju pripreme gaziranih bezalkoholnih proizvoda, prehrambena industrija dodjeljuje drugu skupinu - napitke na sirovine za žitarice. Kao aromatične tvari koriste se prehrambene kiseline, šećer, koncentrirani kvas.

7

Specijalna pića. Ova skupina gaziranih sokova s ​​niskokaloričnim sadržajem. Za proizvodnju takvih smjesa mogu se koristiti ksilitol, aspartam i drugi nadomjesci šećera, koji su prikladni za bolesnike s dijabetesom.

8

Osim opisanih skupina, bezalkoholna pića mogu biti gazirana i negazirana. Njihova konzistencija može biti ne samo tekuća, već i suha. Bezalkoholna pića uključuju i sirupe, mineralne vode.

9

Kupnja bezalkoholnih pića u trgovini, obratite pozornost ne samo na lijepe ambalaže. Vrijedno je pažljivo pročitati informacije koje se nalaze na naljepnici. Može izvijestiti o sastavu proizvoda, vijeku trajanja itd. Nisu sve "dijetalne", "vitaminske" napitke imale navedenu nekretninu. Ovu činjenicu mora potvrditi proizvođač koji ima određenu dokumentaciju.