Tibetanska gljiva: kako se brinuti

Anonim

Tibetanska mlječna gljiva nalik kuhanoj zrnu riže davno je uzgajana od strane naroda Tibeta i dugo je ostala misterija. Sada su njegova blagotvorna svojstva poznata u cijelom svijetu, pogotovo jer se mogu uzgajati kod kuće.

Priprema okoline za uzgoj gljiva


Mliječne gljive treba uzgajati u plastičnoj ili staklenoj posudi. Ni pod kojim uvjetima ne smije se prati sintetičkim deterdžentom prije sadnje. U staklenku je potrebno ulijevati 0, 3-0, 5 litara mlijeka, ali ne i kiselo. Mora biti cijela ili pasterizirana s rokom trajanja do tri dana. Sterilizirano mlijeko neće raditi.
Grozdovi tibetanske mliječne gljivice, oko dvije žlice, moraju se staviti u mlijeko. Gljiva mora disati, tako da posudu treba prekriti gazom i čuvati na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi. Ovo djelovanje mora se provoditi jednom dnevno, po mogućnosti navečer. Mlijeko je potpuno fermentirano u 18-20 sati. To će biti vidljivo na debelom sloju na površini na kojoj se nalazi gljivica.

Kiselo mlijeko i daljnju njegu


Kada se mlijeko pretvori u jogurt, ono se mora odvojiti od nakupina gljivica pomoću plastičnog cjedila, jer je metal destruktivan za gljivice. Skrućeno mlijeko treba ispustiti u zasebnu čistu posudu. Ovo je vrlo ljekovito piće, spremno za upotrebu.
Sada je vrlo važno isprati snopove gljivica tekućom hladnom vodom, a zatim ih vratiti natrag u posudu, sipati sljedeći obrok mlijeka kako biste dobili sljedeći dio pića.

Dodatni savjeti


Tako se nastavlja ciklus kuhanja jogurta. Važno je zapamtiti da ne možete koristiti metalne predmete, inače će nakupine gljivica umrijeti.
Zdrava bijela tibetanska gljiva mlijeka, poput mlijeka ili svježeg sira. Da bi zadržala svoju prirodnu zdravu boju, potrebno ju je svakodnevno isprati i sipati novim obrokom svježeg mlijeka. Ako se to ne učini, gljivica postaje smeđa, prestaje se razmnožavati, gubi korisna svojstva i može umrijeti.
Tibetanska gljiva mlijeka je živo biće koje zahtijeva pažljiv stav. Mora disati, tako da ne može biti pokrivena poklopcem. Gljiva se boji temperaturnih učinaka, ne može se oprati vrućom vodom ili ostaviti u hladnjaku.
Ako više dana ne možete pratiti gljivice, ulijte mlijeko u posudu od tri litre na pola s vodom, stavite gljivu i stavite je na toplo mjesto. Nastali jogurt se ne može konzumirati iznutra, ali se može koristiti za noge za ublažavanje umora, kao i sredstvo za zacjeljivanje rana.