Koje su kapsule pogodne za sve aparate za kavu

Anonim

Unatoč činjenici da ljudi kupuju aparate za kavu s kapsulama kako bi im olakšali život, u praksi se ispostavlja da je izrada ukusne kave prepuna jednog problema: možete kupiti samo one kapsule koje su napravljene za vaš tip stroja. Univerzalne kapsule za sve aparate za kavu ne postoje.

instrukcija

1

Kapsula za kavu - jednokratna. Riječ je o malom spremniku koji se postavlja na pravo mjesto u aparatu za kavu, koji zatim priprema ukusno i aromatično piće na temelju sadržaja kapsule. Iako ne postoje univerzalne ili jeftinije kapsule za aparate za kavu, ruski potrošači pronašli su način da smanje troškove korištenja uređaja učenjem ponovnog punjenja kapsula za jednokratnu upotrebu. To vam omogućuje da isprobate druge okuse kave, na primjer, možete kupiti kapsule od drugih proizvođača i izlijte njihov sadržaj u kapsulu s vašeg stroja.

2

Sve kapsule su raspoređene na isti način: sastoje se od plastične posude, na obje strane na kojoj su membrane koje štite unutarnju kavu. Kada aparat za kavu ošteti membranu iglom, to čini kapsulu neprikladnom za ponovnu uporabu. Stoga ne možete uzeti jednu kapsulu i ponovno je napuniti. Ali možete sami napraviti višekratnu kapsulu iz dva već korištena.

3

Prvo, odrezati donji dio s jedne kapsule, rez mora biti nešto viši, gdje se nalazi oštećena folijska membrana. Odbacite ovu membranu. Potom temeljito očistite kavu i posušite posudu. Druga membrana, koja je sačuvana u kapsuli, mora ostati netaknuta.

4

Izrežite drugu kapsulu otprilike u sredini. Linija rezanja trebala bi biti ravna, pa ćete trebati oštre makaze. Ova kapsula je previše čista od kave, zadržavajući svoju membranu. Sada možete spojiti dvije kapsule, stavljajući jednu na drugu. Tako dobivate višekratni dizajn.

5

Kada napravite kavu s takvom kapsulom, vrlo je važno da rupa na vrhu kapsule bude precizno poravnana s iglom koja je probija. Inače, mljevena kava može ući u mehanički dio stroja i učiniti ga neupotrebljivim.

Obratite pozornost

Zapamtite da ako odlučite sami napuniti kapsulu i upotrijebiti je, to činite na vlastitu odgovornost i rizik. Ako nepravilno napravite kapsulu za višekratnu uporabu, možete razbiti automobil. Isto tako, ako pokušate upotrijebiti kapsulu koja nije posebno dizajnirana za vaš tip aparata za kavu, može se slomiti. Proizvođač svakog aparata za kavu preporučuje korištenje samo „izvornih“ kapsula, čak i ako posude druge tvrtke izgledaju vrlo slično.

Dobar savjet

Formalno, svi spremnici kapsula izgledaju gotovo jednako, ali njihov oblik je malo drugačiji. Proizvođači posebno kapsule čine drugačijima, jer značajan dio profita od prodaje stroja leži upravo u činjenici da će osoba kupiti kapsule od istog proizvođača dugo vremena. Ovo je dugačak dogovor. Dobit od dugotrajne kupnje skupih kapsula često je mnogo veća nego od prodaje jednog aparata za kavu.