Kako piti džin beefeater

Anonim

Londonski džin je popularan na tržištu alkoholnih pića širom svijeta. Najprepoznatljivija je marka gina, koja se zove beefeater, a njezin je tvorac bio Britanac James Barrow.

James Barrow izgradio je cijelu tvornicu, koja je otvorena 1820. godine, ali nikome nije otkrio jedinstven recept, pa je piće proizvedeno u tvornici uvijek privlačilo pozornost i postalo razlogom za raspravu. Dozvole za ovo piće do sada se ne prodaju. Stoga svaki turist koji posjećuje magloviti London smatra svojom dužnošću da sa sobom ponese bocu slavnog džin beefeatera.

Sastav gin beefere


Beefeater se proizvodi isključivo od prirodnog zrnatog alkohola, koji se dodaje bobicama divljeg smreke, licorice, badema, korijena ljubičice i kore naranče. Svaka od ovih komponenti ima svoj neodvojivi okus u napitku.
Gin je snažno piće, njegov alkoholni stupanj prelazi 47 posto. Kupnjom bočice džina postavlja se pitanje kako ga pravilno koristiti, s tako visokom snagom pića.

Kultura pića


Da biste započeli, stavite bocu u hladnjak tako da bude hladna, ili možete samo napraviti puno kockica leda. Ako uzmete jedan gutljaj čistog džina, odmah ćete osjetiti plamen u ustima.
Gin je plemenito piće, ima povijest i tradiciju korištenja. Čak se i naljepnica na bočici malo mijenja, naglašavajući odanost brandu i poseban odnos prema piću.

Visokokvalitetni džin beefeater zasigurno će se izdvojiti svojom aromom smreke, a onda ćete osjetiti note začinskog korijandera i svježine citrusa naranče. U konačnom okusu otkrit će se plemenita gorčina badema i kiselog okusa limuna.
Morate piti džin s puno leda kako biste omekšali njegov okus. Različiti dodatci džina kao što su soda, limunada, tonik, limun, coca-cola i sokovi s različitim okusima također su dobrodošli.
Ako odlučite dodati sok u džin, onda je bolje koristiti naranče, jabuke, grejp i sorte grožđa. Kao dodatak piću, često se koriste i masline.
Gin staklo ima poseban kvadratni oblik s visokim rubovima, prvo je ispunjen ledom. Zatim stavite krišku svježeg limuna na dno stakla i polako počnite sipati džin, koji će polako rastopiti led.
Piju gin beefeer u malim gutljajima, jer je izražen gorući i jak okus. Takva čaša džina se proteže, kao skupi užitak.

Nakon toga dodajte čaši dodatak koji volite, sok, limunadu ili nešto drugo iz gore navedenog. Udio gina s drugim pićem trebao bi biti jedan na dva.