Kako napraviti domaće piće iz jabuka

Anonim

Možete napraviti ne samo džem i kompot od jabuka, već i alkoholna pića. To je posebno prikladno za one koji uzgajaju jabuke na osobnoj parceli. Jabučni likeri i vina odličan su dodatak domaćem stolu.

Jabučni liker


Trebat će vam:
- 1, 5 kg jabuka;
- 1 litru votke;
- 1 kg šećera.

Za bogatiji okus na liker možete dodati štapići od cimeta ili vanilije.

Ogulite jabuke, uklonite jezgru i izrežite pulpu na kriške. Uništite jabuke u hrani dok se ne zgnječite. Pomiješajte ih sa šećerom, prebacite u tavu i zagrijte na 60 ° C. Promiješajte pire od krumpira dok se šećer potpuno ne otopi.
Stavite pripremljenu masu u posudu s poklopcem, napunite je votkom i stavite na hladno mjesto. Nakon tjedan dana, procijedite tekućinu, ulijte je u boce i inkubirajte najmanje 3 mjeseca prije uporabe.

Domaća jabučna jabukovača


Trebat će vam:
- 3 jabuke sorte "Zlatna";
- 3 Gala jabuke;
- 1 jabuka Fushi;
- 1 jabuka Granny Smith.

Možete varirati sorte jabuka kako biste dobili manje ili više slatke jabukovače.

Jabuke ostaviti na toplo mjesto za 2-3 dana, tako da su ugasili, ali nisu počeli propadati. Nakon toga, izvadite jabuke iz jezgre, stavite ih u procesor hrane i samljeti na male kockice. Ostavite ovu masu preko noći. Nakon 8 sati ponovno razbijte jabuke, pretvarajući ih u pire krumpir. Kaša se briše kroz sito tako da preostaje samo sok.
Ostavite sok još 48 sati na toplom mjestu. Ne brinite ako se pojavi plijesan - samo je uklonite. Nakon 2 dana ponovno filtrirajte sok. Uzmite bocu s čvrstim poklopcem i sterilizirajte je u kipućoj vodi. Bocu napunite sokom od jabuka, ako je previše gust, dodajte vodu. Pokrijte posudu poklopcem i ostavite je uključiti 3 dana.
Cider će biti spreman za jelo za 3 dana. Pažljivo ga otvorite, jer fermentirana tekućina može pjeniti i prosuti. Također imajte na umu da je takvo alkoholno piće pripremljeno bez sterilizacije i šećera, te se takva vrsta alkohola može čuvati u hladnjaku ne više od mjesec dana.
Ako vam ovaj način kuhanja jabukovače izgleda predugo i komplicirano, koristite jednostavniji recept. Iscijedite sok od jabuka, dodajte 1 žličicu. suhi kvasac i ostaviti smjesu na toplom mjestu dva dana. Procijedite piće i bocu.
Bit će spreman za uporabu nakon 3 dana, ali u smislu okusa, može popustiti i jabukovačima po tradicionalnoj recepturi. Imajte na umu da je samo svježi sok prikladan za ovaj recept, a ne kupljen s dodatkom šećera.