Koji konjak za užinu

Anonim

U Rusiji se konjak tradicionalno poslužuje s limunom. Međutim, kušači vjeruju da jedva možete zamisliti najgoru pratnju, jer svijetli okus limuna prekida okus i miris samog pića.


Vjeruje se da je tradiciju konzumiranja konjaka s limunom položio Nikola II, ali se ne zna točno što je inspiriralo cara da poduzme ovaj korak, jer kombinacija s limunom ne dopušta da se piće u potpunosti otkrije. Pravi poznavatelji rakije ga koriste bez užine, jer samo na taj način možete okusiti pun buket aroma i okusa koji su se godinama nagomilavali u "eliksiru bogova".
Kod kuće, u Francuskoj, rakija se koristi za zagrijavanje čaše pića u dlanovima, u malim gutljajima, bez užine. Čašu rakije često prati šalica kave koja se pije prije rakije i nakon što se popuši cigara. Ova naredba je uspostavljena pravilom tri "C": kava, rakija, cigara (Cafe, Cognac, Cigare). Međutim, možemo preporučiti da slijedite ovo pravilo samo ako planirate popiti 50-100 grama konjaka. Tijekom blagdana za ovo piće možete pokupiti značajnije grickalice.
Francuzi, na primjer, nude paštetu konjaku, a zečja pašteta smatra se osobito uspješnom snackom. Savršene sorte tvrdog sira. Pravi gurmani zagrizu konjak sa sirom i medom (komadi sira umočeni su u posudu s toplim medom). Dobar snack za rakiju može biti lud. Od drugog jela s konjakom, mršavim mesom (teletina) i peradi dobro se slažu. Izvrsna aroma pića pomoći će vam da cijenite plodove mora. Osim tradicionalnih kamenica i školjki, možete izabrati kao snack slani losos i kavijar.
Slatki zalogaji zadovoljit će takve grickalice kao što su gorka čokolada, lagano grožđe i orahe. Oni spiru konjak sa sokom od lakih sorti grožđa ili mineralnom vodom bez plina.
Bez obzira na preporuke stručnjaka za degustaciju jakih alkoholnih pića, pri odabiru užine za rakiju najprije se trebate osloniti na svoj ukus, preferencije i navike vaših gostiju.

  • Kako piti rakiju
  • grickalice od konjaka
  • Kako posluživati, piti, gristi od konjaka