Kako napraviti domaću pivovaru

Anonim

Malo ljudi zna da se uz mnoga druga pića kuha i pivo. Ova se priprema provodi bez proizvodnje etilnog alkohola, tako da je potpuno legalna. Samopivo pivo može biti mnogo ukusnije od kolega u trgovini.

Trebat će vam

  • - tava;
  • - tava;
  • - bačva;
  • - slad;
  • - hmelj;
  • - šećer.

instrukcija

1

Nabavite pripremljenu pivovaru . To je lako učiniti ako živite u velikom gradu. Ali čak iu udaljenim područjima moguće je naručiti takvu opremu na jednoj od internetskih stranica. Tamo također možete naručiti suhe dijelove za izradu piva. Takva domaća pivovara osigurava potpunu automatizaciju procesa kuhanja. Trošak odgovarajuće jedinice bez isporuke, ovisno o složenosti funkcija, kreće se od pet do dvanaest tisuća rubalja. Na internetskim stranicama takve su kupnje obično jeftinije nego u tradicionalnoj trgovini.

2

Ako ne želite kupiti nešto spremno, koristite dostupne materijale. Za kompletnu opremu domaće pivovare pripremite tavu za pečenje graha. Može se nadopuniti miješalicom ili mlinom za kavu kako bi se pržena zrna mljela na sladovinu od koje će se pripremiti piće.,

3

Uzmite posudu u kojoj će se miješati pivo. Za to pristaje prostrana posuda od pet ili više litara. Poželjno je da vam na raspolaganju stoji mala drvena bačva za bolje starenje nastalog pića. Opremite je dizalicom. U tom slučaju ne morate sipati nastalo alkoholno piće u posebne boce. Može se pohraniti u najboljim uvjetima.

4

Kupite proizvode od kojih ćete skuhati domaće pivo. U trgovini možete naručiti gotovu suhu mješavinu, ali je mnogo zanimljivije napraviti je sami. Prije svega, potreban je slad, a to je sjemenke pržene u zemlju. Može se izraditi samostalno ili kupiti u trgovini. Također su korisni kvasac, šećer, hmelj i razni okusi, kao što je med. Sve to čini tekuću kantu, koja se po želji može dugo čuvati čak i na hladnom.