Kako napraviti tinkture na alkohol

Anonim

Gorke ili slatke aromatične tinkture na alkoholu mogu „izvući“ iz bilja, pupova, korijena i bobica ne samo okusa, boje, mirisa, već i korisnih svojstava. Slatke tinkture pripremaju se uz dodatak šećernog sirupa, vrijedno je "pretjerati" sa šećerom, povećavajući njegovu dozu s 30 grama na 100 ml na 35 grama, a domaća tinktura, kao po magiji, postaje domaći liker.

Trebat će vam

  • limoncello
  • - 15 debelokožnih limuna;
  • - 750 ml alkohola s jačinom od 90o;
  • - 2 šalice šećera;
  • - 2 litre vode.

instrukcija

1

Za tinkture je najučinkovitije koristiti alkohol snage 45-50 °. Opća pravila za izradu tinktura su slijedeća - uzimate aromatične sirovine (bilje, voće, bobice, korijenje, pupoljke, pa čak i kore), stavite u bocu i napunite je alkoholom. Držite bocu na tamnom, toplom mjestu. Nakon nekoliko tjedana, sirovine u boci zamjenjuju se svježom i ponovno infundiraju. Dakle, povećavate koncentraciju. Nakon nekog vremena, tinktura se filtrira, po želji, i po želji razrijedi sa šećernim sirupom ili ne.

2

Za dobivanje bobica i voćnih tinktura za 1 kilogram sirovina uzeti 1 litru 50% alkohola, za dobivanje tinkture iz bilja ili lišća, potrebno je oko 100 g svježih sirovina. Omiljeni mnogi tinkture na tangerini ili limun kore zahtijevaju oko 100-150 g suhih sirovina.

3

Pokušajte napraviti slavni Limoncello liker. Njegovi domaći recepti podrazumijevaju vrlo malu količinu šećera, što ga čini poznatim limunovim likerima.

4

Temeljito operite limun u vrućoj vodi. Pomoću oštrog noža za povrće odrežite polet. Koristeći isti nož, nježno i pažljivo uklonite i najmanji komadić bijelog gorkog mesa. Istrljajte ga i ogulite limun.

5

Posudu od limuna i limuna stavite u posudu od 3 litre. Prelijte pola navedenog alkohola u recept, pokrijte poklopcem i čuvajte na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu oko 40 dana.

6

Nakon 40 dana, procijedite tinkturu, bacite limun. U tavi na visokoj vrućini pustite vodu da proključa, dodajte šećer i kuhajte dok se potpuno ne otopi. Ugasite toplinu i pričekajte da se sirup ohladi. Prelijte preostalim alkoholom i dodajte sve zajedno u posudu s limunovom koricom i tinkturom. Ponovno očistite na istom toplom tamnom mjestu i insistirajte 40 dana više.

7

Uklonite tinkturu, uklonite polet, filtar i bocu. Čuvajte limoncello na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi, ali prije nego pijete tinkturu, ohladite je u zamrzivaču. Pijte limoncello iz posebnih uskih likera.