Kako piti bijeli rum

Anonim

Bijeli ili srebrni rum je lagano i slatko alkoholno piće s čistim i nježnim okusom, koji se proizvodi od šećerne trske. Obično se čuva u spremnicima od nehrđajućeg čelika od jedne do jedne i pol godine i filtrira prije punjenja. Bijeli rum je idealna baza za koktele, od kojih mnogi nisu samo poznati ili popularni, već i poznati i kultni.

instrukcija

1

Daiquiri Daiquiri nije samo koktel - to je obitelj različitih koktela na bazi bijelog ruma . Osnovna, osnovna službena verzija ovog pića, priznata od strane Međunarodne udruge barmena (IBA), sastoji se od 9 dijelova bijelog ruma a, 4 dijela svježe iscijeđenog soka limete i 1 dijela šećernog sirupa. Svi sastojci tresu se u tresilici i poslužuju u koktel čaši - konusnom obliku na visokoj nozi.

2

Daiquiri Hemingway ili Papa Doble - još jedan koktel, kojeg je izmislio veliki pisac i poznavatelj duhova. To je mnogo "teže" od jednostavne verzije i uopće ne sadrži šećer. Potrebno je staviti u miješalicu 8 komada bijelog ruma, 4 dijela svježe iscijeđenog soka limete, 2 dijela svježe iscijeđenog soka od grejpa i 1 dio bezbojnog likera od Maraschino od jagoda višnje. Na samom kraju dodajte šalicu zdrobljenog leda za svaki predviđeni dio i pomiješajte miješalicu dok piće ne počne pjeniti. Sam Hemingway opisao je izgled ovog pića kao "morske valove koji bjesne na pramcu broda kad dolazi brzinom od 30 čvorova".

3

Još dva najpopularnija koktela iz "obitelji" daikiri su banana i jagoda. Oboje se odnosi na "zamrznute" napitke, tj. Pripremljene pomoću drobljenog leda i stoga idealne za vruće ljetne zabave. Za koktel od jagoda potrebna su vam 4 dijela ruma, 2 dijela svježe iscijeđenog soka limete, 1 dio narančastog likera Triple Sec i 1 žlica šećera, šalica leda i oko 5 svježih jagoda za svaki obrok. Banana daiquiri sastoji se od istih sastojaka, ali umjesto jagoda uzmite pola banane. Svi sastojci se stavljaju zajedno u miješalicu i najprije tuču na maloj brzini kako bi se razbio led, a zatim se povećava brzina i čeka se da se koktel pjeni. Ta se pića poslužuju u hladnim čašama, nazvanim Hurricanes - prostranim (od 300 do 350 ml), kruškolikim na niskim i debelim nogama.

4

Pina KoladaU ovog poznatog pića ima i svoju plaketu. Nalazi se u Puerto Ricu, u gradu San Jose, na zabatu hotela Barrachina, i kaže: "U ovoj kući 1963. Don Ramon Porta Mingo izumio je Pinot Colada." Moram reći da je Don Ramon samo jedan od barmena, kome se pripisuje čast da kreira ovaj koktel, ali on je jedini čije je pravo da ga nazivaju kreatorom podržano tako teškim argumentom. Za klasičnu Pina Coladu, oni uzimaju jedan dio bijelog ruma, jedan dio kokosove kreme (mnogo su deblji i ne slatki kao kokosovo mlijeko) i 3 dijela soka od ananasa. Ovo je također smrznuti koktel, tako da mu morate dodati zdrobljeni led i prebiti ga u mikseru. Poslužite ga, ukrašena kriškom ananasa, također u čašama uragana. Od najzanimljivijih varijacija ovog koktela, vrijedno je spomenuti i povoljniju verziju - Belize Pina Deck, gdje se kokosova krema zamjenjuje običnim kondenziranim mlijekom. I to je prilično egzotično - koktel Lava Flow, u kojem se prskaju jagoda daiquiri i klasična Pina Colada.

5

Mojito Još jedan ikonski koktel s bijelim rumom - Mojito. Ovo piće povezano je is imenom Ernesta Hemingwaya, iako ga nije izmislio, ali to nije spriječilo pisca da voli ovu smjesu bijelog ruma s sodom. Za klasični mojito potrebna vam je visoka čaša - highball - u koju treba staviti par svježih listova metvice i žlicu šećera. Vrijedi malo trljati šećer i metvicu na njihov okus pomiješan. Jedno vapno presijecite na pola i istisnite sok iz obje polovice u čašu, bacite jednu polovicu tamo. Dodajte oko 50 ml ruma, protresite i stavite punu čašu zdrobljenog leda. Dopunite sokom i koktel ukrasite grančicom metvice.