Kako kuhati u francuskom tisku

Anonim

U francuskom tisku kava je vrlo praktična, praktična i brza. Ali kako bi piće bilo ukusno i mirisno, potrebno je slijediti pravila i slijed priprema.

instrukcija

1

Zagrijte francusko staklo. Za to ga isperite vrlo vrućom vodom i osušite. Mljevenje zrna kave bilo kojeg stupnja pečenja u mlincu za kavu. Za pripremu kave u francuskoj preši, grubo brušenje je bolje prilagođeno tako da se cjedilo ne začepljuje. U francuskom tisku možete pripremiti bilo koju vrstu kave i njihove smjese.

2

Zagrijte filtriranu vodu na temperaturu od 90-95 C. Podignite klip (klip francuske preše) što je više moguće prema gore. Ulijte 3 do 6 žličica mljevene kave u tikvicu od 350 ml s francuskom prešom. Napunite vrućom vodom, ne prelazeći dva centimetra do ruba šalice francuskog tiska. Na površini pića treba oblikovati laganu gustu pjenu - kremu.

3

Kavu pomiješajte drvenom žlicom ili štapićem pažljivo i nježno kako ne biste slomili tikvicu francuske preše. Kao rezultat, krema bi trebala biti boje "kave s mlijekom" visine oko 1 cm.

4

Pažljivo spustite donji dio klipa dolje 2 cm, zatvorite poklopac francuskog stakla i ostavite dva do pet minuta da se skuha. Zatim jednim glatkim pokretom spustite klip sve do dna i dobro zalijte ostatak kave. Krema mora ostati ista gusta i mirisna. Sada lagano ulijte kavu u dovoljno velike šalice. Preporučljivo je malo zagrijati šalice prije toga - sipajte ih kipućom vodom. Ne možete odmah sipati svu kavu. U francuskom tisku ostaje toplo dugo vremena, ali se okus pogoršava.

5

Promijenite vrijeme kuhanja kave po vlastitom nahođenju. Za pripremu kave sa začinima, sipajte ih zajedno s kavom u tikvicu. Ili pivo začina i bilja odvojeno, procijediti kroz sito i mirisne vruće infuzije umjesto vode, sipati kavu. Vrijeme infuzije se tada povećava za minutu.

6

Na isti način pripremite čaj od francuskog tiska ili biljnih čajeva. Samo uzmite u obzir temperaturu vode i vrijeme infuzije za svaku vrstu čaja.