Kako napraviti kavu na turskom

Anonim

Svaka zemlja ima svoje omiljene, tradicionalne načine izrade napitka za kavu . Istočni način pripreme kave je jednostavan i učinkovit. Istočna kava, inače se naziva i turska kava - to nije samo način da se napravi piće, već i određeni ritual.

Trebat će vam

  • - 50-60 g vode (mala šalica za kavu);
  • - jedna kocka šećera;
  • - 1 punu žličicu kave u prahu.

instrukcija

1

Za pripremu kave na turskom (orijentalnom) jeziku, trebat će vam Turk (ili jazz) - mala konusna posuda s dugom drškom. U klasičnoj inačici, Turci su izrađeni od bakra, a zatim su iz unutrašnjosti konzervirani. U trgovinama možete kupiti Turke različitih veličina, od raznih materijala - nikla, aluminija, bakra, nehrđajućeg čelika. Svi su oni konusni, ali njihovi oblici su različiti, a kvaliteta pića kave ovisi o veličini i obliku Turaka. Odabir Turčina nije lako, ali definitivno možete reći da što je veći, to je gore. Najbolje je koristiti Turke s uskim vratom za jedan ili dva dijela, ne više.

2

Za pripremu kave potrebno je vrlo fino tlo orijentalne kave. Na primjer, u Turskoj u tu svrhu koriste posebne mlinove. Možete mljeti zrna kave u električnom mlincu za kavu.

3

U Turku stavite šećer i kavu, zalijte vodom. Stavite na nisku toplinu i zagrijte. U mnogim istočnim zemljama Turčin se jednostavno stavlja na vrući pijesak ili vrući pepeo.

4

Čim "kapa" će ustati pjena, uklonite Turka iz vatre. Pazite da kapica pjene ostane na površini napitka. Kava bi trebala propadati u Turcima, pokrivena njome, kao da je poklopac. Pjena začepljuje usko grlo posuđa, ne dopuštajući da aroma kave ispari.

5

Ponovite postupak zagrijavanja Turaka još dva puta (ukupno će biti tri topline). Kao rezultat toga, u Turcima se proizvodi kolač, jaka i vrlo aromatična kava.

6

Poslužite kavu na stolu u Turcima. Pjenu navlažite malim porcijama u šalice, a zatim dodajte kavu. Takvo piće se ne filtrira i ne poslužuje na stolu ni šećer niti žlice. Uostalom, šećer je već dodan u kavu, a miješanje može dovesti do podizanja taloga s dna šalice.

Dobar savjet

U orijentalnoj kavi pjena sadrži mnogo aromatičnih tvari i cijenjeni su od strane poznavatelja kave. U Arabiji se kava pjena naziva "lice kave".