Kako iscijediti sok od limuna

Anonim

Možda najviše kiseli od agruma, limun je vrlo korisno voće, bogato vitaminima A, B2, C, R. Sok od limuna koristi se za izradu mnogih jela i egzotičnih koktela.

instrukcija

1

Najlakši način da dobijete sok od limuna je korištenje sokovnika. Agrumi su vrlo mekano voće pa se mogu prerađivati ​​u bilo kojem sokovniku. Isperite limun i izrežite ga na pola. Najčešće, sokovnici i prerađivači hrane vam omogućuju da ostavite kožu na plodu. Stavite komade limuna naizmjenično u dozator soka i nastavite prema uputama. Možda ćete morati stisnuti sok rukama; Ako koristite električnu opremu, ona će obaviti posao umjesto vas. Ako je potrebno, procijedite sok kroz sito ili čistu tkaninu od gaze kako biste ga očistili od pulpe ili kostiju.

2

Ako nemate pri ruci sokovnik ili trebate malu količinu soka od limuna, koristite pribor za jelo. Isperite limun i izrežite ga na dvije polovice, držeći cijelu kožu. U sredini jedne polovice umetnite žličicu tako da prođe kroz pulpu. Podignite voće preko šalice. Držite žlicu unutar limuna, stisnite kožu rukama. Kada se gotovo sav sok iscijedi u zdjelu i postane teško iscijediti limun, počnite se okretati s žlicom unutar polovice limuna, a kožu gurnite slobodnom rukom.

3

Ogulite limun i narežite ga na 2 ili 4 komada. Stavite kriške limuna u duboku šalicu i istisnite vilicom. Naravno, dio soka ostat će u pulpi, ali većinu kisele tekućine možete izvaditi iz voća.

4

Nakon toplinske obrade voća, limunov sok je mnogo lakše stisnut. Stavite limun na 2 minute u kipuću vodu, a zatim ohladite. Nakon toga upotrijebite bilo koju metodu prešanja soka. Trebat će vam znatno manje vremena za cijeđenje, dok sok neće izgubiti korisna svojstva.

5

Od limuna ogulite limun i izrežite ga na male komadiće. Zamotajte kriške limuna u maržu ili zavoj od ljekarne. Okrenite tkaninu tako da je držite iznad šalice za sok.

Srodni članak

Američka limunada