Kako koristiti martini

Anonim

Naziv alkoholnog pića "Martini" odavno je postao domaćinstvo, iako je to najpopularniji vermut na svijetu. Vermut je aperitiv napravljen od uglavnom suhog bijelog vina i začina. Kao i svako alkoholno piće, martini ima svoju kulturu pijenja.

instrukcija

1

Ako odlučite uživati ​​u začinjenom okusu martinija - organizirajte zabavu. Ovo piće nije pogodno za gozbe, konzumira se, uživa u druženju. Martini se pije iz posebnih čaša, nazvanih "martinki". Oni su široko obrnuti konusi na dugoj tankoj nozi. Ali ako volite nerazrijeđeni vermut, ulijte ga u nisku čašu debelog stakla. Po želji upotrijebite tanku slamu.

2

Većina martinija su kokteli na bazi martinija ili vermut koji je tek nešto razrijeđen. Pomiješajte u omjeru 2: 1 sok od naranče ili grejpa i martini - dobivate klasičnu kombinaciju. Jedan dio soka možete zamijeniti ledom. Ako vam se ne sviđaju sokovi od citrusa, nektar od trešnje, šipka ili ananasa pogodan je kao razrjeđivač. Općenito, bilo koji voćni sok će biti dobar s martinijem, tako da možete sigurno eksperimentirati.

3

Prije uporabe ohladite martini na temperaturu od 10-15 ° C. Previše hladno ili previše toplo, vermut gubi svoj okus zbog kojeg ga muškarci i žene diljem svijeta cijene. Ako nemate vremena da ohladite bocu, dodajte nekoliko kocki leda na staklo, što će vašem piću dati optimalnu temperaturu.

4

Snack u procesu korištenja vermuta. U Europi se koktel na bazi martinija poslužuje sa slanim krekerima i orasima. Martini "Rosso" možete jesti jagode, krišku naranče ili drugo voće. Klasična grickalica za martini je maslina na ražnju, bačena u čašu i uklonjena nakon što je martin prazan. Neki gurmani naručuju tvrde ne-oštre sireve u Vermouth.

5

Pokušajte napraviti martini koktel. Najpoznatiji kokteli su Martini s Vodkom (omiljeno piće Jamesa Bonda) i Dry Martini.

6

Za pripremu koktela 007, pomiješajte 20 ml martinija s 45 ml vodke, ali nemojte ga tresti. Dodajte led i masline na ražanj.

7

"Suhi Martini" - za ljubitelje jačih opcija. Pomiješajte 20 ml martinija s 60-80 ml džina. Stisnite kap limunovog soka, dodajte maslinu i led.