Kako napraviti kavu u Turk

Anonim

Jedan od najstarijih načina za pripremu kave je da se skuha u posebnom plovilu koje se zove Turk. Pravljenje kave u Turcima nije teško, ali ova metoda ima nekoliko značajki.

instrukcija

1

U Turk ulijte količinu hladne vode potrebne za kuhanje i stavite je na štednjak, okrećući najsporiju vatru. Zatim sipajte mljevenu kavu u nju po stopi od dvije čajne žličice na 100 mililitara vode. Kava se mora sipati tako da ostane na površini vode, ni u kojem slučaju bez miješanja s njom. U procesu grijanja, sama kava će potonuti na dno i zakuhati što je više moguće. U hladnoj vodi možete odmah dodati malu količinu šećera.

2

Kuhajte kavu dok piće ne počne vri. Kuhanje kave će početi probijati ljusku kave formiranu na površini vode. Čim vidite prve znakove kuhanja kave - odmah je uklonite iz vatre. Voda u kojoj se kuva kava nikada ne smije kuhati, jer je optimalna temperatura za pripremu kave 92-94 stupnjeva. Nakon uklanjanja pića iz peći, pustite da se malo ohladi, zatim ponovite postupak: vratite Turka natrag na štednjak i pričekajte da voda zavri, a zatim odmah uklonite kavu iz vatre. Učinite to tri puta.

3

Tri puta kuhana kava je potpuno spremna za uporabu. Nakon toga se može sipati u čaše. Šalica u kojoj se poslužuje kava mora biti dobro zagrijana tako da piće ne izgubi svoj okus i miris od oštrog pada temperature. Čašu možete zagrijati pod vrućom vodom iz slavine. Pjena stvorena odozgo može se polagati u čaše, a zatim izliti kavu.

Obratite pozornost

Nikada ne uništavajte ljusku kave koja se formira na površini vode. U procesu pripreme štiti piće od dodira s zrakom, zbog čega se kava puni.

Dobar savjet

Uz šećer, u kavu se mogu dodati i različiti začini (cimet, đumbir, klinčići). To je učinjeno nekoliko sekundi prije nego što su Turci posljednji put uklonjeni iz vatre.
Mlijeko dodano u kavu treba dobro zagrijati tako da pad temperature ne bude previše oštar. U idealnom slučaju, mlijeko treba zagrijati na 80-90 stupnjeva.

  • pripremiti mljevenu kavu