Kako napraviti kavu u cezve

Anonim

Priprema kave u cezveu jedan je od najstarijih načina za pripremu kave, koji još uvijek ima mnogo obožavatelja. Tradicionalno, kava napravljena u cezveima ima bogat okus i miris. Prednost ovog pića je i to što se prilikom točenja gotove kave u šalice ne filtrira, a piće zadržava sve korisne tvari sadržane u zrnu kave .

Trebat će vam

    • lonci
    • fino mljevena kava
    • voda
    • začini.

instrukcija

1

Da biste započeli, morate dobiti prikladan poker za sebe i pravu vrstu kave koju ćete kuhati u njemu. Imajte na umu da bi na dnu Turaka trebao biti broj koji označava broj šalica koje se mogu kuhati u ovom cezveu . Ako ćete kavu pripremati samo za sebe, nemojte uzeti velikog Turčina. Kava za kuhanje treba odabrati fino mljevenje.

2

Sada možete odmah nastaviti s pripremom kave . Na maloj vatri, ugrijaj svog Turka. Ulijte kavu u cezve po stopi od jedne čajne žličice po šalici, dodajte začine po želji. Ne biste smjeli staviti u kavu više od tri vrste začina, jer bi trebali naglasiti okus pića, a ne biti njegov temelj. U kavu možete dodati cimet, vanilu, kardamom, klinčić, muškatni oraščić. Umjesto šećera, piti možete dodati žlicu meda.

3

Ulijte vodu u cezveu i kuhajte na laganoj vatri. Za ovu vodu najbolje je uzeti dobro ili filtrirati. Ni u kojem slučaju ne kuhajte kavu na kuhanoj, vrućoj vodi ili vodi iz slavine. Voda mora biti izlivena na "vrat" cezvea, to jest na najužu točku. Zbog toga je kava najmanje u kontaktu s zrakom, a okus pića postaje svijetliji i zasićeniji.

4

U procesu kuhanja na kavi nastaje svijetla koža. Povremeno ga treba ukloniti i rasporediti u šalice u kojima ćete poslužiti kavu .

5

Kava ni u kom slučaju ne može dovesti do kuhanja. Neposredno prije vrenja početi će rasti u cezveu . Morate imati vremena u ovom trenutku da uklonite cezve iz peći i lagano ulijte piće u šalice. Kao rezultat toga, trebate dobiti ukusnu aromatičnu kavu s gustom pjenom. Ako volite kavu s mlijekom, tada se mlijeko ulije u šalicu na samom početku, prije nego što uklonite pjenu.

Dobar savjet

Neki piju kavu dva do tri puta. Nakon što izvadite žlijeb iz peći, pustite da se piće malo ohladi i ponovno ga stavite na peć. To kavi daje svjetliji i bogatiji okus.

Srodni članak

Kako napraviti kavu s mlijekom u Turcima