Kako napraviti koktele na bazi šampanjca

Anonim

Kao što znate, šampanjac je pjenušavo vino. Njegova je domovina Francuska. Zanimljivo je da se dugo vremena ovo piće nazivalo "đavolskim" zbog svoje sposobnosti da diže u zrak bačve u kojima se skladišti. Ali s vremenom su se naučili pohranjivati ​​ga onako kako to sada čine - u posebnim bocama koje mogu podnijeti veliki pritisak. Danas su kokteli pjenušca u velikoj potražnji. I što je najvažnije, njihov broj je vrlo velik i raznolik! Ovdje su najpopularniji recepti za koktele.

instrukcija

1

„Pjenušava”
Za to ćete trebati:
- 100 ml suhog ili polusuhog šampanjca,
- liker od 6 ml tangerine,
- 1 kocka šećera,
- 1 koru naranče i limuna,
- 3-4 kapi Curacao likera
U čašu stavite krišku naranče, krišku limunove korice i komadić šećera, koji je namočen u liker Curacao. Dodajte liker od mandarine i napunite čašu hladnim šampanjcem. Ne zaboravite ispustiti komadić leda kako biste dovršili koktel.

2

"Cyrus Piano"
Za ovaj koktel trebat će vam:
- 1/10 liker Creme de Cassis
- 9/10 šampanjca.
Ulijte liker u čašu šampanjca i dodajte šampanjac. Za ovaj koktel koristite Brut ili Extra Brut šampanjac.

3

"Bellini"
Ovaj se koktel priprema vrlo brzo i namijenjen je za 8 obroka. Ulijte 200 ml soka od breskve. Ulijte 750 ml šampanjca. I na kraju, naočale ukrasite kriškama breskve.

4

"Francuski 75"
U ovom koktelu morat ćete dodati 50 ml džina, sok od 1 limuna, šećer, led.
Ulijte 50 ml džina, sok od 1 limuna i šećera, protresite s ledom u šejkeru, sipajte u čašu i napunite ledenim šampanjcem.

5

„Limun”
Za pripremu ovog koktela uzmite 100 ml suhog ili polusuhog šampanjca, 20 ml soka od limuna, 1 komad šećera, krišku limuna i, naravno, led.
U čašu na tanku nogu stavite komad šećera i sipajte limunov sok. Ulijte šampanjac na vrh i spustite kocku leda. Po želji staklo može biti ukrašeno limunom.

Dobar savjet

Koktel sa šampanjcem mora biti poslužen u uskim, tankim čašama, na tankoj nozi. Još jedan važan princip u pripremi koktela - šampanjac treba poslužiti samo rashlađen i dodati ga do posljednjeg.