Kako napraviti cappuccino

Anonim

Hladno proljetno veče ili kišno jutro, želimo piti nešto slatko, ukusno i zagrijano. Za ovo je sasvim prikladno vruće sunčano talijansko piće kave - cappuccino . Kapucini - redovnici, u čiju je čast nazvano piće, obožavali su pjenu koja se pojavila kad se mlijeko prelilo u kavu. Uskoro, kako bi dobili nezemaljski, blaženi ukus, počeli su bičevati mlijeko ili kremu kako bi napravili prozračnu pjenu.

Trebat će vam

  • kava, mlijeko ili vrhnje, cimet na okus

instrukcija

1

Ako imate Esspresso aparat za kavu, provjerite ima li mlaznicu koju možete koristiti za izradu cappuccina . Da biste to učinili, ulijte mlijeko u čašu, po mogućnosti visoku, i zamijenite je ispod mlaznice, koja će usmjeriti paru i stvoriti pjenu. Na aparatu za kavu, pritisnite "paru" ili " cappuccino ", ovisno o tome što ste napisali na aparatu za kavu. Zatim u prethodno kuhanu kavu stavite pjenu i pospite cimetom ili kakaoom na okus.

2

Ako niste kupili aparat za kavu, ne brinite. Cappuccino se može pripremiti ručno, samo će se mlijeko morati zamijeniti kremom, inače nećete moći pobijediti pjenu. Dakle, uzmite Turka i skuhajte običnu kavu, ali pokušajte ne pustiti da prokuha. Prilikom kuhanja jednostavno uklonite Turka iz vatre i ponovite ovaj manevar nekoliko puta.

3

Pravi kavu, idi na vrhnje. Za jednu šalicu kave trebat će vam jedna šalica kreme, pa izračunajte dobar omjer. Nakon zagrijavanja kreme na vatri, počnite ih tući mješalicom. Budite vrlo oprezni, jer cappuccino krema ne treba dugo šlagati. Kada vidite mjehuriće, polako počnite usporavati mikser dok se ne ugasi.

4

Vaš kapučino je gotovo spreman. Ulijte kavu u šalicu i stavite pjenušavu pjenu. Sve posipajte šećerom, a ako volite miris i okus cimeta, slijedite modni trend: opojite svoju snježnobijelu masu cimetovim prahom ili upotrijebite kakao.