Kako napraviti francusku kavu

Anonim

Poseban oblik aparata za kavu, koji se naziva " francuski tisak ", izumio je 1920. godine u Francuskoj. Sastoji se od staklenog cilindra otpornog na toplinu i klipa, au donjem dijelu nalazi se cjedilo koje se čvrsto uklapa u zidove staklenog cilindra. Dizajn poklopca omogućuje čvrsto zatvaranje tikvice tijekom kuhanja, a zatim, okretanjem zareza na mlaznicu, mirno ulijte gotov napitak u šalice.

Trebat će vam

    • Francuski tisak kapaciteta 350 grama,
    • Gruba kava - 3 žličice,
    • Šećer od granulata - 3 žličice,
    • Konjak - 1 žličica.

instrukcija

1

Kuhajte kotlić s vodom. Kako ne bi pokvarili okus kave, bolje je ne koristiti vodu iz slavine, jer će osjetiti okus klora. Isperite flašom kipuće vode u francuskoj preši i obrišite je čistom kuhinjskom ručnikom.

2

Ulijte kavu i šećer u tikvicu i ulijte kipuću vodu preko gornjeg ruba držača, u kojem je staklena boca fiksirana - otprilike dva prsta ispod razine gornjeg ruba tikvice. Kavu promiješajte drvenom lopaticom ili žlicom, a na površini se formira pjena od oko 1 cm.

3

Ulijte rakiju. Spustite prešu do razine pjene i zatvorite tikvicu poklopcem, pazeći na to da vrat na njoj nije poravnat s vrhom tikvice. Ukupno vrijeme kuhanja od trenutka izlijevanja kipuće vode treba biti 4 minute. Nakon toga, presavijte tisak ravnomjerno, čak i prema dolje, pritišćući talog zajedno i tako zaustavite proces kuhanja.

4

Okrenite čep dok se izrez ne poravna s vrhom tikvice i ulijte u čaše. Trebali biste imati dva obroka prekrasnog mirisnog osvježavajućeg pića.

Obratite pozornost

Fino mljevena kava se bolje ne koristi za kuhanje u francuskoj preši, jer njezine male čestice mogu začepiti cjedilo za zaslon.

Dobar savjet

Na taj način najbolje je kuhati elitne vrste kave kako bi se njegov okus bolje otvorio.
Staklena žarulja je vrlo krhka, pa kada se kuha, bolje je ne koristiti metalne žlice.