Kako ukloniti čep

Anonim

Povlačenje čepa iz boce može biti teško, čak i ako imate vadičep. Bez vadičepa, čini se da je ovaj zadatak mnogima nerješiv. Vi ste raspoloženi za ugodnu večer uz čašu vina, a bocu ne možete odvojiti. Možete, naravno, pitati susjede, a možete se pokušati nositi sami i improviziranim predmetima.

Trebat će vam

  • Zid od opeke
  • ručnik
  • Vijak ili vijak
  • odvijač
  • Plokogubtsy
  • Pila za nokte, nalivpero, ključevi

instrukcija

1

Korištenje tvrde površine Odaberite čvrstu, stabilnu okomitu površinu, kao što je zid od opeke. Omotajte ručnik oko bočice tako da ne samo da ga držite, nego i da se ne povrijedite krhotinama ako se boca slučajno razbije. Snažno ritmički i odlučno udara dno boce na odabranu površinu, sve dok čep, uglavnom ne bude vani. Povucite čep i izvucite ga. Obratite pažnju na avion koji ste odabrali bio je dovoljno gust da gurne čep, ali ne tako teško da je boca pukla na njemu.

2

Koristite vijak, odvijač i kliješta.Nađite dugi vijak s dubokim žljebovima. Čvrsto držite bocu i pomoću odvijača pričvrstite vijak u čep gotovo do kraja, ali tako da kliješta imaju što za držati. Uzmite kliješta i povucite ih jednom rukom, dok drugu bocu čvrsto držite. Cijeli postupak ne bi trebao trajati više od nekoliko minuta.

3

Upotrijebite male, duge, tvrde predmete.Nađite glačalicu, odvijač ili dovoljno dugačak ključ. Ponekad je i olovka prikladna. Stavite predmet na čep i polako, s naporom, gurnite čep u bocu. Budite oprezni u trenutku kada čep počne popuštati, vodite računa o svojim dlanovima. Ako prejako pritisnete, vino može pljusnuti kroz vrat. Kada pluta pluta na površini vina, polako nagnite bocu da ulije vino u čašu. Teško će se sipati samo u prvu čašu, a onda će vino lako teći.

Srodni članak

Kako staviti naglasak u riječi "uncork"

  • Kako otvoriti vino bez vadičepa - 5 načina da osvojite bocu