Kako napraviti sok

Anonim

Ljeti pokušajte napraviti sok. Vrlo je ukusna, osim toga, u vašoj obitelji će vas voljeti prekrasno piće. Morse se temelji na soku. Možete uzeti bobice ili voće, loše i povrće. Prilikom kuhanja moguće je koristiti miješane sokove, dodati ribanu pulpu.


Da biste pravilno pripremili sok, morate prokuhati vodu iz koje ćete je pripremiti. Ako to ne uzmete u obzir, voćni napitak može fermentirati i početi pjeniti. Također je važno koristiti pribor koji ne oksidira.
Standardna priprema morsea izgleda ovako:  • sipati i miješati šećer u toplu vodu

  • ohladite sirup

  • dodati sok


Mnogi ljudi onda kuvaju piće. Da se ne pokvari, treba ga kuhati na sporoj vatri ne duže od petnaest minuta. No, pravilno pripremljen sok je napravljen bez ključanja.
Kao i svako drugo piće, voćni napitak može biti ukrašen voćem, a na staklo se dodaju kocke leda.
Pronađite svoj omiljeni Morseov recept.


Sok od brusnica  • Bobice za sortiranje, pranje, gnječenje. Može se utrljati kroz sito. Stisnite sok i stavite ga u hladnjak. U vodu dodajte kolač od bobica i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.

  • Ostavite masu pola sata kako bi bila istinita, zatim dodajte šećer i sok.

  • Ponovno očistite sok na hladnom prije posluživanja.


Za 1 litru vode trebat će vam 150 grama bobica i istu količinu šećera.
Slično tome, drugi napitci s voćnim voćem proizvode se u istim omjerima. Zamijenite crne ribizle, brusnice, borovnice.


Royal Morse


Ovaj sok je napravljen baš kao i obična brusnica. Jedina razlika je da umjesto šećera trebate dodati med. 150 grama šećera zamjenjuje 100 grama meda.


Sok od svježe jabuke


Isperite jabuke, ogulite i jezgru, naribajte, iscijedite sok. Dalje, kuhati kolač za 10 minuta, inzistirati na pola sata. Zatim sve procijedite, pomiješajte sa šećerom i sokom.
Za 1 litru vode uzmite 150 grama jabuka, 150 grama šećera. Za slatke jabuke potrebno je malo manje šećera.
Možete iznenaditi članove svoje obitelji ako im ponudite voćni sok iz voćnog soka.


Sok od cikle


Očišćena i oguljena repa rešetke na ribež. Bolje je koristiti finu ribicu. Stisnite sok. Tortu kuhajte u vodi 20 minuta. Prije isključivanja dodajte šećer, sok od repe i sok od limuna, a zatim ga procijedite. Ovaj sok je posebno koristan ako se poslužuje s ledom, na 1 l vode, 200 grama repe, 1 limun i 100 grama šećera.

  • kako kuhati sok od brusnica 2018. godine