Kako miješati vino s jakim alkoholom

Anonim

Možete napraviti mnogo zanimljivih koktela na bazi vina i jakog alkohola. Barmeni u cijelom svijetu miješaju gotovo sve u baru kako bi svojim klijentima poslužili nova originalna pića.

Tijekom godina eksperimentiranja uspjeli smo izmisliti dosta dokazanih koktela koji kombiniraju vino i jaki liker. Složeni buketi vina, šampanjca i lučkog vina mogu se istaknuti alkoholom.

1. Odaberite čašu u kojoj ćete poslužiti koktel. Izmjerite i ulijte vodu u čašu s dijelom čaše, kako biste shvatili hoće li u njemu biti toliko vina i likera koliko namjeravate miješati. Očistite čiste staklo u ledu ili u hladnjaku.

2. Napunite pola leda koktelom. Izmjerite i dodajte željenu količinu vina i jake tekućine. U većini recepata za takve koktele, detalji pripreme i pojedinosti prepušteni su diskreciji osobe koja priprema piće.

3. Lagano promiješajte led i alkohol u mućkalici s metalnom kašičicom za 5 sekundi. Tako se piće hladi i miješa. Ne morate bacati led u nju, iz kojeg se može popiti piće.

4. Naprezajte koktel u ohlađeno staklo tako da led ostane u tresilici. Dodajte dekoraciju izravno u piće ili na rub stakla