Kako odabrati kavu

Anonim

Za ljubitelje kave, ovo su teška vremena. Ako je ranije problem bio u ukupnom deficitu, onda je danas sve u velikoj raznolikosti robe. Na policama supermarketa, predstavlja veliki broj marki kave i odabrati pravo je vrlo teško.

Ipak, ovdje su neke preporuke koje će pomoći nositi se s zadatkom odabira kave.

1. Najprije odlučite o zemlji izvoznika. Tradicionalno, kava se uzgaja u Južnoj Americi, jugoistočnoj Aziji i na Bliskom istoku. Najbolja kava se proizvodi u Brazilu i to je neosporna činjenica. Stoga je bolje odabrati kavu iz ove vruće zemlje.

2. Odlučite se za razne vrste kave. Pravi ljubitelji kave odavno su određeni, ali za početnike postoji savjet. Postoje dvije glavne sorte: Robusta i Arabica. Robusta, to je crna gorka kava, sa suzdržanom aromom. Arabica, mekša sorta, s bogatim okusom arome i čokolade.

3. Također obratite pozornost na stupanj pečenja kave. Danas je ambalaža počela primjenjivati ​​neku vrstu pečenja. Što je kava pečena jača, to je jača. Ako je kava prekuhana, gotov napitak ima kiseli okus, to je značajno odstupanje od stanja.

4. Datum isteka je uvjet koji mora biti ispunjen u svakom slučaju. Danas često varaju i prekidaju datume isteka. Prepoznati svježu kavu može samo mirisati. Kava bi trebala imati jak miris, bez dodatka ljepote ili užeglosti.

5. Cijena, to nije faktor koji pomaže u odabiru kave . Cijena ovog pića može ovisiti o seriji i prinosu određene sorte. Stoga nemojte se nadati visokoj cijeni proizvoda.

6. Pri odabiru važan je ne samo stupanj pečenja, već i mjesto prženja. Kava je dvije vrste. Prva opcija je kada se kava peče u zemlji podrijetla, a zatim odvodi na mjesto prodaje. Drugi je kad se grah peče u zemlji prodavatelja. Svaki ima svoje nedostatke.

7. Ako kupujete kavu u specijaliziranim prodavaonicama, gdje se odmah nalazi na tlu, trebate pratiti kvalitetu zrna. Žitarice moraju biti cijele i čokoladno smeđe. Nakon mljevenja, kavu treba složiti u papirnatu vrećicu. Ako pakiranje postane debelo, onda ste sretni s kavom.

Kava je svojevrsno piće i mnogi su u njemu u značajnoj psihološkoj ovisnosti. Pravi gurmani shvaćaju da je kava kult. Čuvajte ga u zatvorenim staklenim posudama. Prokuhaj bolje u Turku ili izvlači. I uživajte u kavi.

  • Kako odabrati crnu kavu? Usporedba svih poznatih marki kave