Kako piti sambuku

Anonim

Sambuca je liker koji ima miris anisa iz Italije. Ima jasan i slatki okus. Sambuca sadrži od 38 - 42% alkohola.

Još uvijek možete naći tamno piće, zvano sambuca. Postoje čak i crvene sorte ovog pića. Što je sirovina za proizvodnju ovog likera? Prije svega, to su pšenični alkohol, šećer, zvjezdasti anis i ekstrakt cvijeća ili jagodičastog voća. Također se koriste aromatično bilje. Točan recept trenutno nije dostupan jer se čuva u tajnosti. Izvornik suvremene sambuke je piće koje su u Rim donijeli Saraceni. Pošteno, vrijedi napomenuti da postoji nekoliko načina za korištenje ovog pića. Korištenje bilo koje posebne metode stvar je izbora. Međutim, pijenje sambuke, kao što je uobičajeno, ima svoj šarm. Ako je ispravno izvršiti cijeli niz radnji, može se primijetiti da ovaj „vatreni“ napitak ima jedinstven okus i miris. Počnimo s tradicionalnim načinom.
Trebat će vam:
Sambuca
Kava u zrnu - 3 kom.
Dvije čaše
1. Cool sambuca jako puno
2. Uzmite dvije čaše
3. Zapalite piće, ali dok gori, ulijte ga u drugu čašu. Ponekad se staklo okreće oko svoje osi, kako se ne bi rasprsnule zidovi stakla.
4. U slučaju kada se koriste dvije čaše, prvo je potrebno preokrenuti i staviti na tanjurić.
5. Potrebno je piti sambuku kroz slamu, a zrna kave se raspadaju kako bi se ispunili okusi.
6. Ponekad možete piti sambuku s hladnom vodom. Savršeno osvježavajuće ljetne vrućine. (Ako liker postaje mutan u ovom slučaju, nemojte se uznemiravati, jer to je zbog činjenice da se eterična ulja sadržana u sambuki ne rastapaju tako dobro)
7. U nekim slučajevima možete piti hladnu sambuku s rashlađenim mlijekom. U ovom slučaju, ni u kojem slučaju ne miješajte liker s mlijekom!

  • Kako piti sambuku 2019. godine
  • kako napraviti sambuku kod kuće 2019