Kako otvoriti vino

Anonim

Divno piće, ambrozija i nektar, nevjerojatno i opojno vino. Međutim, da biste pili, odjeveni u tamnu staklenu bocu, morate imati nekoliko važnih vještina.

Naravno, vještina otvaranja zapakiranih boca dolazi s praksom, međutim, postoji nekoliko korisnih preporuka koje neće ometati učenje.

Prvo što morate predstaviti istinskom obožavatelju vina je da koristite vadičep. Corkscrews dolaze u različitim izvedbama i različitim oblicima. Glavna stvar za vadičep je dobra spirala i prikladna ručka. Uostalom, za ručku ćete dobiti čep iz boce.

Dakle, morate koristiti vadičep. Uzmite bocu i uklonite višak omotača s vrata. Zatim gurnite vrh spirale u čep. Sada uhvatite ručku vadičepa i počnite je kružno pokretati u plutani čep. Preporuča se zavinuti vadičep dok se ne završi s druge strane čepa. Ako dovoljno ne zaviješ vadičep, postoji mogućnost da će se čep raspasti i cijela neće izaći. Kada je vijak vijak, počnite ga izvlačiti za ručku. Danas postoji mnogo genijalnih uređaja koji pomažu u dobivanju čepa uz pomoć sustava poluga. S takvim vadičepom bit će lako otvoriti bocu, ali ne tako uzbudljivo i teško kao s običnim vadičepom.

Ako nemate prigodni vadičep i morate otvoriti vino, onda postoji nekoliko načina. Prvo i najlakše je pritisnuti čep unutar boce. Naravno, to je u neznanju, a ne u skladu s pravilima, ali kada nema druge opcije, ova će se srušiti. Da biste izvršili sličan postupak, trebate dugačak ključ ili odvijač. Boca mora biti čvrsto fiksirana, bolje između stopala. Zatim gurnite pluteni čep - samo čep. Stojeći iznad boce možete raditi na čepu sa svom svojom težinom. Zapamtite, pritisak treba biti postepen i ravnomjeran. Kada pluta padne, ona će ići brže, ali to ne znači da morate gurati jače. Druga mogućnost zahtijeva određenu vještinu i dostupnost alata. Potreban vam je samorezni vijak, odvijač i kliješta. Te će stvari pomoći da se vino otvori na istom principu kao i vadičep. Morate zategnuti vijak u čepu i dobiti ga pomoću kliješta. Važno je da vijak nije mali, inače ćete dobiti samo komad pluta.

Uspješno pijete vino i uživajte u društvu bočice tamnog stakla.

  • kako otvoriti bocu vina s vadičepom