Kako napraviti vruću čokoladu

Anonim

Romantični napitak, stvoren posebno za dva brižna srca, dugo vremena zadovoljava ljude svojom aromom i finim okusom. Vruća čokolada se često spominje u ljubavnim pričama, ali ne znaju svi koliko je jednostavan recept za ovo sladostrasno piće.

U principu, vrlo je jednostavno pripremiti vruću čokoladu kod kuće, a za to vam nisu potrebni nikakvi složeni sastojci i aditivi.
Da bismo napravili vruću čokoladu, potrebni su nam šećer, voda, mlijeko i prirodno čokolada. Čokolada može biti prethodno zdrobljena, smrvljena ili predstavljena čokoladnim prahom.
Ako želite napraviti ukusno piće, ali s elementom gorčine, onda kupite 60% gorke čokolade. Nemojte štedjeti na čokoladi, jer nije sve što se naziva prirodna čokolada ono što doista jest.
Počnimo.
Zgnječite trećinu čokoladne trake na krupnijem ribežu i pomiješajte nastale žetone sa šećerom (žlica). Dodajte malo kipuće vode u smjesu (3 žlice je dovoljno), a zatim utrljajte sadržaj posude sve dok ne dobijete homogenu masu. Uvjerite se da homogena masa ne sadrži grudice, a tek nakon toga dodajte čašu vrućeg mlijeka. Prije završetka kuhanja smjesu dobro promiješati i preliti u čašu.
Još jedan recept za vruću čokoladu je da morate rastopiti čokoladu prije miješanja, a zatim je utrljati ili promiješati uz čašu vrućeg mlijeka.
Da biste pripremili profinjenije piće, dodajte kremu, rakiju ili svježe jagode. Ako mislite da je nastalo piće previše tekuće, dodajte nekoliko žlica škroba, neće pokvariti okus, ali će dati viskoznost.
Uživajte u pijenju vruće čokolade, piću koje ubrzava krv kroz vene po posebnoj cijeni.